Drömmar

    2009-05-07 / 13:57:58 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  

Usch för att vara sjuk säger jag bara. Idag har det inte blivit bättre, snarare sämre. Men jag hoppas jag tillfrisknar under helgen. Snart tar jag tåget hem och vilar i Kristianstad.
 


Jag har drömt väldigt många mardrömmar på sistone och det brukar jag inte göra.. Visst, jag brukar drömma väldigt konstiga och osammanhängande drömmar om nästan vad som helst men nästan aldrig mardrömmar. Eftersom att jag inte har så mycket att göra en dag som denna började jag leta runt på internet om drömmar. Enligt Wikipedia "är en dröm en psykisk upplevelse, som oftast uppträder under REM- sömnen (Rapid eye-movement) som är det lättaste stadiet av sömn, ögonen rör sig snabbt och om man väcks under en sådan period känner man sig vanligtvis pigg. REM-sömnen brukar förekomma 4-5 gånger per natt. Drömmen upplevs ha en berättande form. En dröm upplevs normalt sett som fullt verklig medan den pågår, men i samma ögonblick som den upphör faller den oftast i glömska. Ibland har man kvar ett vagt minne av till exempel en viss känsla man hade under drömmen. Om man väcks under själva drömsekvensen minns man oftast mer om drömmen.


En särskild typ av drömmar är lucida drömmar (även känt som klardrömmar). När man drömmer en lucid dröm är man medveten om att man drömmer. Man kan också påverka händelseförloppet i större eller mindre grad. Lucida drömmar är mycket ovanligare än den vanliga typen av drömmar som alla människor drömmer varje natt. Man kan träna upp sin förmåga att få lucida drömmar. Det talas om att folk som får klardrömmar har stor hjärnkapacitet, men detta är dock obekräftat."

Vad häftigt! Jag brukar ofta drömma att jag vet att jag drömmer. Till exempel har jag i en "lucid" dröm drömt om kärlek, att jag gillar någon i drömmen  men att jag inte vågar berätta det. Så förstår jag att det bara är en dröm och då tänker jag "Nu kan jag göra vad jag vill, det är ju bara en dröm" Så då går jag fram till personen och berättar att jag tycker om den, jag har ju inget att förlora, det är bara en dröm. Det är inte ovanligt för mig.



Jag gick också in på http://sjundesinnet.se/dreams.htm för att försöka tyda min mardröm jag hade inatt. Min bror, pappa och jag var i en lägenhet högt upp i en byggnad. Helt plötsligt kom en alkoholiserad man med en kniv och en yngre kvinna och ville komma in. Pappa och David ville inte släppa in de, jag gömde mig. Då hörde jag att mannen började svära, hota och skrika på dem. Han tryckte sig in i lägenheten och jag gömde mig på balkongen. Jag kommer ihåg viken rädd känsla jag hade. Jag hörde skrik och till slut tystnade allt. Mannen kom och höll fast mig i ett hårt grepp. Till slut somnade han och kvinnan kom. Jag var livrädd och bad henne hjälpa mig. Jag ville därifrån och jag ville att hon skulle köra mig. Hon gick med på det och jag sprang ner för de oändligt många trapporna med mannen bakom mig. Jag och kvinnan satte oss i en bil och flydde. Jag skrek så högt jag kunde av panik och sa att hon skulle låsa bildörrarna. Han vinglade bakom bilen och försökte komma ikapp. Men vi körde iväg. Jag lugnade ner mig och ringde till min kusin i Stockholm, hon sa att hon hade hört vad som hade hänt och att Pappa och David låg på ett sjukhus i Huddinge (Så det var tydligen i närheten av Stockholm vi befann oss) Det skulle ta oss ett tag att komma dit kommer jag ihåg. Min kusin, Anna sa att David mådde ganska bra men att pappa inte hade långt kvar nu. Sedan vaknade jag.

Tydning av denna hemska, hemska dröm:
- Fly, vara på flykt: Din älskade är dig trogen
- Fara, befinna sig i: Ljusa framtidsutsikter
- Fader, se honom må dåligt: Långt liv för honom
- Gräl, höra andra gräla: Du får en kyss
- Kniv, se eller äga: Svartsjuk person förtalar dig
- Olycksfall, någon annan drabbas: Du har en ovän, det finns någon i din omgivning du inte tycker om. Du skulle aldrig medvetet önska något sådant i vaket tillstånd, men i drömmen kommer det fram
- Trappa: Har anknytning till "Stiga och falla"  Vi kan stiga uppåt, bli bättre människor eller gå utför, medvetande om misslyckande
- Våldgästa: I drömmen kommer en eller flera personer och tränger sig in. Du grips av panik och vet inte hur du ska bli av med dem. Symboliserar fruktan för det okända.

mmm, det är lite mysko det här med drömmar. Och jag är fortfarande lite skakis efter denna mardrömmen. Nu sitter jag i soffan och vilar upp mig, funderar på att göra lite vaniljte och titta på en film =)

CIAO!

Kommentarer
Postat av: Lollo♥

vilken hemsk dröm D:

men den verkade för det mesta betyda bra saker :P



sv: haha, nej vad dålig du är, vill ju se dig gamal ;D

2009-05-07 @ 15:28:07
URL: http://anystar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0