Valborg

    2009-04-30 / 19:00:27 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Idag är det valborg och det är kul, inte visste jag att det var vanligt med ägg och sill- frukost denna dagen :O När jag vaknade hade Malin som jag bor med och hennes kompisar dukat fram en jättefin frukost, jordgubbar och champange. I skolan var jag nervös, snart är det uppdansning i jazzteknik och idag gick det inte så bra som jag ville. Men det var dagens sista lektion och imorgon är det en ledig dag så jag och Emma tog tåget hem till Kristianstad. Från den stunden blev allt jätteknäppt men roligt. Jag träffade sammanlagt 10 personer på raken som jag knappt brukar träffa, hur kul som helst. Två på tåget inklusive en kvinna som började prata med mig och Emma, hon kände tydligen min pappa genom teatern. Resten träffade jag påväg hem, kul att man får se lite efterlängtat folk då  och då :) Nu har jag bråttom, valborg ska firas hemma hos Maria i Vånga, en gammal vän från basketlaget. Dagens bild blir ett foto på en japansk trädocka som jag tog hemma hos min kusin. Bara för att jag träffade Amina idag  och hon läser japanska. ;)



Ha en bra Valborg!

Nattmusik

    2009-04-29 / 01:02:49 Publicerat i M & V - Mina Favoriter  


Kvällens, eller nattens fotografi blir en bild jag tog förra året på min farbror och hans piano. Jag sitter och lyssnar på will you be there med Michael Jackson, ni kanske känner igen den från "Rädda Willy"  Älskar verkligen denna texten, lyssna på den. Ett sådant fint budskap och en sån fin känsla. Väldigt fint med den lilla pojken som översätter till teckenspråk i slutet med! Gillar denna biten av låten väldigt:

But They Told Me
A Man Should Be Faithful
And Walk When Not Able
And Fight Till The End
But I'm Only Human

Everyone's Taking Control Of Me
Seems That The World's
Got A Role For Me
I'm So Confused
Will You Show To Me
You'll Be There For Me
And Care Enough To Bear Me

Helt otroligt när jag tittar på denna videon. Jag kommer vara en av de personerna i publiken om bara några månader. JAG kommer stå där och höra hans röst och hans musik. Det är ju ofattbart. Jag ska försöka sluta tjafsa om Michael konserten, vill inte trötta ut er. Men jag förstår det bara inte själv än..!




Måste säga att detta har varit en skön kväll, sovmorgon till halv ett imorgon så det är anledningen till att jag fortfarande är uppe. Jag var duktig ikväll och lagade:

- Wook med minimajs, broccoli och massa sådana grönsaker
- Nudlar
- Avokado med creme freiche

Vilken lyx, måste jag säga. Och det gick snabbt. Sedan pratade jag med en kompis som jag inte träffat så mycket på senaste tiden och det var väldigt kul (http://lifebyagirl.blogg.se/) Tänk vad saker och ting förändras hela tiden. När jag jämför gymnasietiden med hur det var på min gamla skola är det sååå annorlunda. Jag trivdes där och jag trivs här så det är bra. Men det tråkiga är att vännerna från den gamla tiden glider isär mer och mer, vilket stör mig ganska ofta. Man gör sitt bästa för att hålla igång kontakten men det är inte lätt. Hur som helst har jag underbara minnen. Är mycket glad att jag går på den skola jag gör nu också och det blir inte sämre utav vår megasovmorgon imorgon. NU ska jag ta mig till sängs, GODNATT  


 Följ min blogg med bloglovin

Spionkamera

    2009-04-28 / 19:00:53 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Haha, så gulligt! En spionkamera i form av en juice förpackning, fyndigt ;) Skulle vara kul att ha.



Idag har jag köpt en klänning, vad håller jag på med. Inte slösa pengar... Men fin är den. En svart, ganska kort i glansigt matrial som är lite puffig. Det var det bästa beskrivningen jag kunde ge. För övrigt har jag varit otrooigt trött idag, har nog aldrig somnat på en lektion men idag kunde jag inte hålla mig på historian när vi tittade på film.. Jag gick en runda på stan med Kimi och Poppe efter skolan och det behövdes, mycket skratt och skoj. Kom på att jag ska hem och rensa bland mina dvd filmer och tigga playstation spel av min bror för de ska säljas till Game Stop som köper begagnade filmer och spel. Allt nu för pengar till London, några idéer hur man mer kan införskaffa extra pengar?
 
Igår åskade det och jag visste inte var jag skulle ta vägen , jag är väldigt rädd för det. Man blir påmind om vilka krafter naturen har egentligen, samma sak när det var jordbävning. Man hade ingen kontroll. Det var inte ett så kraftigt skalv men ändå var det väldigt läskigt, tänker på folk som har varit med om värre. Hemskt. Men ovädret gick över snabbt, lade mig och läste en stund (Moonwalk) och sedan somnade jag till slut i lugn och ro.

Avslutar med en bild på mig och Honey bunny boe!


 

Fototema - Vår

    2009-04-27 / 20:47:51 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
I

dag bjuder jag på en vårig bild för jag är så glad så glad så glad, att jag och Emma ska se MJ live i sommar känns fortfarande sjukt.. Nu gäller det att tjäna ihop alla pengar som krävs för att betala tillbaka mamma för lånet. Idag var en jobbig skoldag, balett, jazzteknik som gjorde mig väldigt nervös och modernt. Jag ville bara ut i solen och i det fina vädret. Jag, daniel, christoffer och Anna åt lite mat och efter en stund kom Arvid och Krikke för att göra oss sällskap. Vi hade trevlans i vårvädret och nu är jag här hemma igen och känner mej plötsligt sugen på en bit ananaspaj. Så gott, jag har en bit kvar i kylen :)

AAAAAAAAAAAAAAHHHH!!!! OVERKLIGT

    2009-04-27 / 16:04:49 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
DET ÄR BEKRÄFTAT! MICHAEL JACKSON DEN 14/7 KL 18.30 I LONDON!!!!!




Jag är i chocktillstånd, Det är overkligt. Dagen började hos Mattias farmor och farfar och firade födelsedagar. Sen kom mamma hem från Norge och hon hade köpt en vårjacka och en kofta till mig :) Tack Mammsii! Mamma och jag satte oss ner igår och diskuterade. Kom fram till att det bästa var att köpa biljetterna så snabbt som möjligt, annars skulle priserna stiga för mycket. Emma-Lisa fick följa med för hennes mamma så om mindre än 3 månader sitter vi på ett plan från Köpemhamn till London. Den 13:e åker vi och vi kommer bo hos mina släktingar. Den 14:e gäller det, klockan 18.30!!!! Jag längtar så att jag spricker. Den 16:e på morgonen åker vi tillbaka och detta känns så himla otroligt! Igår blev jag så glad så jag började läsa Moonwalk igen och lyssnade på min hembrända skiva med några av mina favoritlåtar. Detta kommer bli en otrolig upplevelse! Jag har inga ord kvar, vet inte vad jag ska skriva. Nu går jag här ifrån och sprider glädje ;D hahahha. 

Jag lääängtar! 

Pengar efterlyses

    2009-04-25 / 21:44:23 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Idag hade jag loppis för "Saker och Ting" i Kristianstad, behöver extra pengar eftersom jag kämpar för en biljett till Michael Jacksons konsert i sommar i London! Vill så hemskt mycket, men det är dyrt. Nu har jag iallafall 1000 kr i min "London kassa", 900 kr tjänade jag på att sälja gamla kläder, leksaker, skivor och böcker. GÖTT!! Snabba pengar :) Jag gick upp vid halv sju, fick hjälp av min snälla hjälpsamma bror att fixa dit mina grejor vid lav åtta och började sälja. Det gick åt ordentligt i början men det var ganska drygt efter ett tag, fick bland annat stå och prata med en fullegubbe i 20 minuter om svenska teveserier och Kjell Bergkvist... Pappa kom och gjorde mig sällskap vid halv ett tiden och sen firade vi min inkomst med Mcdonalds. Om jag får min vilja igenom kommer jag få låna pengar av mina föräldrar till London-resan och Michael Jackson biljetten. Imorgon ska jag och mamma sätta oss ner och prata igenom detta. AAAAAHHH vad jag viiiiiiiiiiiiillllll!!! Det jobbiga är att jag för pappa inte får köpa förrän jag fått sommarjobb och jag vet ingenting om det än. Biljettpriserna stiger för varje dag och det stör mig att jag kunde fått samma biljett billigare för en månad sen. Men jag ska hålla er informerade om hur detta kommer sluta, Håll tummarna för att jag och förhoppningsvis min bästa kompis Emma-Lisa om två månader sitter på ett flyg till London!!!

Nu är jag hos min älski och vi ska mysa och titta på min favvis-serie Vänner. (Min lista lyder: Vänner, har alla säsonger :D , Scrubs, Desperete Housewifes, heroes)


Tillbaka i Lund!

    2009-04-22 / 12:13:52 Publicerat i Min vardag - Allmänt  

Jag får ursäkta att jag inte har bloggat på ett tag men mitt internet i Lund har slutat fungera, verkar som att någon ledning är paj, men en tekniker kommer inom 5 dagar och fixar det. Konstigt hur beroende man är av internet egentligen. Nu sitter jag i skolan, lång håltimme eftersom vi inte har någon balett och jazz teori. Jag kom tillbaka till Lund i söndags, vilket kändes lite konstigt efter att jag hade varit hemma i två veckor. På måndagen var det kul att träffa alla efterlängtade människor igen och istället för en vanlig jazzlektion hade vi workshop med Ryan Chappell från London och det var riktigt, riktigt roligt. Jag fick lite thehipdrop och summerdrop känsla, www.thehipdrop.com Tyckte att Ryan påminde om David Moore som hade workshops där förrförra och förra sommaren!



Efter skolan vikarierade jag för Cindy på Drop in dance och hade streetlektion för barn. De var så söta, fy vad kul! Även om jag inte var så föreberedd, hade ingen egen musik eller koreografi när jag fick veta att hon behövde hjälp att hålla i klassen,men det ordnade sig och gick bra J Igår satt jag ganska länge på Ebbas skafferi här i Lund och fikade med Daniel, karolina och anna. (MYS! Rekomenderar stället) När jag kom hem lagade jag mat, kött och potatissallad och hade tråkigt ett tag när jag insåg att utan internet och utan trean och femman var det svårt att sysselsätta sig. Men jag var väldans trött så jag somnade ganska snabbt.


På fredag ska jag och pappa  till sommarstugan och rensa ut saker som jag ska sälja på loppis på lördag. Jag behöver verkligen pengar så jag gör allt för att skrapa ihop lite extra nu. Hoppas jag får lite saker sålt. Nu ska jag vidare till svenskalektionen. Puss och kram :)


PytteMatty

    2009-04-17 / 14:18:21 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Kolla vilken gosebild på Mattias när han var liten :)



Nu har jag varit duktig, plockat ner påskpynt och varit på maxi och pantat och slängt skräp. Nu ska jag ut i solen, det är varmt och soligt, HURRA!!

Ja må dom leva :)

    2009-04-17 / 12:28:22 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
GRATTIS SYSTER YSTER ALEKSANDRA!
 13/4 37 ÅR :)





Lite svårt att träffa henne för att gratta henne eftersom hon bor i USA. Men till sommaren kommer hon hem :)
Också grattis till Jonna som fyllde 18 igår. Henne ska vi fira på lördag! Igår träffade jag henne för att fotas och bli intervjuad till hennes arbete i skolan. Det var roligt. Bilder kommer upp senare. Längesen jag träffade henne!

Klick klick

    2009-04-17 / 12:20:36 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Jag och Mamma var på konstrunda nu på lovet och tittade på målningar. Jag blev inspirerad och när vi kom hem fick jag målar-ryck och började måla :) Det blev väl okej men jag är ingen naturbegåvning!
 


Jag tycker mer om att fota och av att titta runt på konstrundan fick jag en liten push och blev lite sur på mig själv för att jag inte har hållt igång mitt fotande. Det ville jag satsa på stort innan men av någon anledning har jag inte gjort så mycket utav det på senaste tiden. Min systemkamera är sönder och jag har ingen aning om vad som har hänt  med den. Den kan inte fokusera. Om jag får sommarjobbet jag har sökt (Sälja glass) och tjänar ihop lite pengar så går det till att köpa en bra systemkamera! Då kan jag sätta igång på riktigt. Men jag vill laga min nuvarande så att jag åtminstone kan använda saken. Från och med nu kommer min blogg bli lite mer utav en fotoblogg. Jag kommer lägga in bilder tagna av mig så ni kan kritisera och kommentera de. Ni kan också hitta bilder på www.fotosidan.se (En bra sida för fotointresserade).

CIAO!

Påsklov

    2009-04-14 / 21:33:04 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Mitt påsklov är inte slut än, vi har två veckors lov och det är skönt. Än så länge har det varit väldigt roligt. Första dagen på lovet träffade jag kompisar här i Kristianstad hemma hos Emma och firade min födelsedag lite :) Jag fick ett jättefint halsband av Emms, en nyckelring, en porslinsfigur och ett gulligt påskägg av gust o P med prinsessplåster i xD Matilda gav mig en jättefin teckning på en ballerina :) Vi hade trevligt! Dagen efter firades jag hemma med Mamma, min bror, hans barn och Mattias :) Mycket trevlans!

Söndagen: Jag och Mattias firade 1 år tillsammans! Detta gjorde vi på Hälsa och helhet, ett SPA i Kristianstad med massa mys. Vi fick ett eget rum med bubbelpool, frukt, badsalt, ansiktsmask och dricka :) Efter det fick vi massage, Bra för ryggen verkligen. Jag kände att jag var öm och dålig i ryggen så det var väldigt bra med den massagen. SEn fick vi ledig tid  runt på spaet då vi bastade och badade. Vi avslutade med att få god mat! Rekommenderar verkligen det stället, har varit där ganska många gånger och är lika nöjd varje gång. Denna gången fick jag dela det med min pojkvän och det är jag glad för! Vi åkte vidare till min familjs sommarstuga i Fårabäck och sov där. Lagade god mat och tog det lugnt. Fast så oorganiserad som jag alltid är så hade jag glömt planera hur vi skulle komma hem. Med tanke på att vår sommarstuga ligger sisådär 1,5 timme om inte mer gångväg från närmaste busstopp var vi inte så sugna på att gå. Men min kära mamma kunde ta sig ifrån jobbet så det slutade bra!

     

För övrigt detta lov (än så länge) har jag träffat efterlängtade kompisar och umgåtts mycket med min familj och min älskling!  Jag tycker det är så sköööööööönt med ledig tid, känns så bra.

     

Sarah 17 år

    2009-04-13 / 22:12:37 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
31/3



Min 17 årsdag :) En helt vanlig tisdag, kändes mysko att vakna upp ensam på födelsedagen utan föräldrar men malin och Maya var jättesöta och sa grattis och gav mej en kartong med godis :D Denna dagen bestod också av engelska prov men det gick nog bra! På moderna var alla så gulliga och sjöng för mej och efter skolan begav jag, karolina, elin, ronja, emma och michelle oss till badhuset en stund. Efter det mötte vi upp några fler och vi åt pizza. Donna, Daniel och Kimia var snälla och hade köpt en blomma, en bakelse och kort till mig, TACK! Hemma hos mig fikade vi gott som jag hade bakat dagen innan med hjälp av Malin och sedan stannade Emma och Karolina hos mig för att sova över. Måste säga att jag hade en toppendag med mina små lundisar, tack så mycket ! <3


Koreografitävling

    2009-04-13 / 21:59:08 Publicerat i Dans - Koreografi  
Det är fullt upp och jag ångrar nu att jag varit så dålig på att skriva för nu blir det väldigt mycket att ta igen tyvärr. Koreogafiävingen ägde rum den 2 april och den veckan tränade vi mycket varje dag. Fullt upp som sagt och för mig ingen tid till att blogga. Vi hade repetiioner och ljussättning dagen innan och det fortsatte samma dag som tävlingen. Vi sminkade oss riktigt coolt, tuperade håret, hade genrep, åt allihopa tillsammans, fotade i botaniska trädgården och till slut var det dags för Föreställning.  Innan föreställingen gick jag ut och hälsade på mina nära och kära som var där för att titta. Nevrerna satte igång som smått och när vi satt uppe i logen och väntade på vår tur blev jag riktigt nervös. Vi hade skruvat upp högtalaren och hörde publiken jubla och skratta där ute och då blev vi allihopa väldigt pepp. Och sen var det vår tur. Nervositeten släppte helt när vi stod på scenen och jag hade väldigt roligt. Men det är synd att tänka att all tid för träning till det, all fix med rekvisita och allt som vi jobbat för är över. Men det kommer fler gånger. Jag tror man behöver bli påmind ibland för varför man gör detta. I skolan kan det bli väldigt uttjatat med balett varje dag och tuff kritik och motgångar gång på gång så därför var det skönt att bli påmind om varför man gav sig in i detta. Att stå på scenen var väldigt kul. Tack Daniel (Koreograf) och alla ni andra som var med för denna tiden, minnesvärd och rolig. Vi har haft superkul och gjort ett bra jobb.  Och att vi gjorde det som en present till daniels mormor känns fint :) Efter föreställningen träffade jag familj och vänner som hade tittat och de gav mig en fin bukett med rosa rosor! Mattias följde med mig hem och detta var en superstart på ett lov :D

PICS! : 
   

 

 
RSS 2.0