Händelserika dagar

    2009-08-31 / 23:31:39 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Att komma tillbaka till Lund känns roligt, jag får umgås med folk jag tycker om och jag får ägna mig åt det jag tycker om. Dans! Men kan väl inte säga att det är jättelätt. Mycket som pågår som man funderar över, har lite problem med min andning och musklerna i halsen och det väcker lite oro, men förhoppningsvis blir det och allt annat bättre snart. Det känns som att det som varit jobbigt är påväg att lösas upp, att jag kan gå vidare från saker jag inte gjort innan och att jag får slappna av. Vilket känns jätteskönt efter en lång period av mycket stress. Nu äntligen känns det som att jag är påväg mot något mycket bättre. Med det nämnt menar jag inte att allt är superenkelt, min kropp har en tendens att reagera fysiskt om jag har haft mycket under en period och när det släpper brukar min kropp reagera. Som när jag hade det jobbigt en period för tre år sedan. När de problemen släppte och var över blev jag svårt sjuk i en månad. När jag började skolan förra året var jag sjuk en av de första veckorna och ännu en gång verkar jag reagera på något som varit jobbigt som har släppt. Hoppas inte detta låter för invecklat. Känner bara att det är dags att skriva av sig. Jag känner iallafall på mig trots min reaktion att saker och ting är påväg mot det bättre och jag ser sååå mycket fram emot en termin fylld av dans!


I helgen hade jag photoshoot med några vänner. Jag har inte hunnit redigera alla bilder men här är några få klara:


          


Vad tycks??

Boktips

    2009-08-30 / 17:33:11 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Kom precis på att jag måste skaffa en engelskabok att läsa väldigt snabbt! Någon som har tips på en läsvärd bok?

God kväll

    2009-08-27 / 00:35:33 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Andra skoldagen var fullspäckad med lektioner. Uppvärmning, balett, svenska, engelska, jazz och matte, vi kom ifrån skolan vid halv fem och dessa två första dagar känns som en evighet. Det är kul men det har varit fullt upp och det är svårt att förstå att det bara har gått två dagar. Är spänd inför koreografitävlingen och Revyn i höst, vi kommer göra jätteroliga nummer  och vi börjar redan planera inför de så det blir skoj! Har även fått jobb som danslärare på montessori skolan så denna terminen blir rolig. Imorgon och alla andra torsdagar framöver kommer jag bara ha en lektion, vilket är galet skönt. Jag börjar 10.20 och slutar 11.40!

Kan fortfarande inte riktigt smälta att vara tillbaka här i Lund, det känns både bra och dåligt. Det är ovant, precis som jag flyttat hit första gången på nytt och behöver ändra på massa rutiner och vanor. Att köra med hårt tempo från början i skolan tar ju på en så det är inte så konstigt att jag känner mig lite smått stressad men jag kommer nog komma in i det snart. I helgen stannar jag i Lund och hittar på roliga grejer med lundisarna :)

Satt nyss och tittade på Michael Jackson klipp med Daniel och vi kom fram till att denna låten verkligen är en bra låt, text, musik, budskap, allt. En klar favorit :)


Home Sweet Home

    2009-08-25 / 19:39:54 Publicerat i Min vardag - Allmänt  

Först vill jag tacka Malin som gjort min nya design, jag är väldigt nöjd :) Tack för allt arbete du lade ner på det!

Nu är jag tillbaka i Sverige, igår vaknade jag i en liten by i Ungern klockan 06.00 och 10 timmar senare var jag i Lund ännu en gång efter 2 månader och började packa upp alla väskor och påsar med kläder. Såklart är jag inte klar eftersom jag är så himla seg på praktiska saker som städning, disk och att packa upp. Men när man bor själv tvingar man sig till det så ikväll ska jag hem och packa upp. Det känns skumt att vara tillbaka till vardagen igen, det var jätteskönt att vara hemma under sommaren, bo hos föräldrarna och umgås med gamla kompisar och det var hur bra som helst i Ungern (Bilder kommer senare)  Nu är jag tillbaka i lägenheten i Lund, utan mamma och pappa. Laga mat, diska, tvätta själv. Bara att vänja sig igen :) Malin har redan flyttat in, Maya kommer snart också. Så helt själv är jag inte. Vi delar på en fyra väldigt nära skolan och det är ju mycket bättre än att pendla. Dessutom var det jätteskoj att träffa alla kompisar i klassen.


Första skoldagen, jag är helt slut. Vi har en ny lärare i balett, Karin. Jag är jätteglad att jag hamnade i den gruppen, hon kan verkligen lära mig mycket och jag ser fram emot baletten. Men det var konstigt att vara tillbaka vid stången och dansa igen, mitt balanssinne är inte direkt på topp och jag har inte blivit vigare under sommaren. Fast jag är så pepp på denna terminen. Så mycket kul, koreografitävlingen, revyn :)  Jag ska satsa så mycket jag kan på dansen nu! Vi har även en ny lärare i modernt A och B som jag tror att jag kommer trivas med. För övrigt idag hade vi matte och naturkunskap. Kemi och ekvationer, inte det roligaste. Men det kommer säkert gå :) Mycket är nytt, nya grupper och schema men det ska bli så roligt med allt. Ser fram emot tåspetsen, jag köpte ett par i Ungern och fick också min kusins gamla par så jag är utrustad.

Jag ursäktar om detta inlägett blev väldigt osammanhängande och rörigt men det är svårt att koncentrera sig när man har massa övertrötta dansare runt omkring sig.Nu sitter jag hemma hos daniel med några från klassen och ska alldeles strax äta.

Jag uppdaterar lite senare när jag är hemma med bilder från resan!

CIAO


Att vi är i Ungern

    2009-08-22 / 12:04:06 Publicerat i Min Vardag - Vänner och Familj  
En berättelse om 3 människors resa till ett fjärran land :). Detta är typ första gången jag reser utomlands och det är med min bästilibästaste Sarah <3. De e kul och kul! Men man blir jättetrött, vi lägger oss sent, går upp tidigt och solen steker. Men det är så mycket som händer. tack Sarah hejdå!/ Mattyboy




Budapest

    2009-08-17 / 16:15:53 Publicerat i Min Vardag - Vänner och Familj  
Nu har vi varit iväg 3 dagar i budapest och jag och Mattias ska stanna här en dag till innan vi tar bussen till en mindre by där vi ska bo resten av veckan. På dessa dagarna har vi hunnit med jättemycket, mer än vad jag trodde och nu är jag riktigt slut. Men det är super kul!

Dag 1.
Vid tvåtiden gick flyget och jag var jättenervös, hatar att flyga. Mattias hade inte flygit innan och jag tror jag skrämde upp honom lite för mycket. Men resan gick bra och vi landade i värmen vid halv fyra. Vi tog en taxi hem till Adam där vi bor nu, en kille vi lärde känna för några år sedan. Han jobbar på en festival dessa dagarna så vi har lägenheten för oss själva. På kvällen tog mamma med oss på världens häftigaste restaurang, Sir lancelot, där allting är som på medletiden, underhållning, möblerna, kläderna och man äter till och med med händerna! Kvällen avslutades med rundvandring vid parlamentet och vattnet!

             

Dag 2.
SHOPPING :)
Vi tog oss till ett gigantiskt shoppungcentrum i budapest och handlade massa fina prylar och åt redbull glass (y) Efter det tog vi taxi till ett berg och tittade på utsikten! Jag var dock väldigt arg ett tag för kamerans batteri är sönder, så nu kan jag inte fota ändå. Använder mammas gamla digitalkamera nu. Typiskt att man kämpar för att få den i tid till resan och så för man en söndrig kamera. Jag är inte glad på siba just nu. Men det var en jättefin utsikt och vi vandrade ner för berget innan vi tog ännu en kvälspromenad över en av broarna och åt gulashsoppa i stan :)

Dag 3.

Vi började med att ta tunnelbanan som vi nu har vant oss vid till ett fint zoo :) Skitkul! isbjörnar, sälar, giraffer, lejon, tigrar och massa annat :) Sen gick vi vidare till ett termalbad inte så långt ifrån och kopplade av där resten av dagen. Jätteskönt att bada och sola i värmen, älskar det stället! Efter det var vi tunga och trötta men gick och åt på en mysig italiensk restaurang.

Roadtrip

    2009-08-17 / 15:57:20 Publicerat i Min vardag - Allmänt  

Emma var jättesnäll som erbjöd sig att följa med mig till Svågertorp och tillbaka för att hämta kameran på Siba :) Jag ska nog inte handla på nätet igen, är inte nöjd med deras service, det tog jättelång tid och om jag inte skulle påminna de skulle det förmodligen tagit ännu längre tid. Men med trevligt sällskap var det mödan värt :) Vi åkte 12.23 och vi var hemma vid 16.00 igen.

Nu har jag min kamera, batteriet är på laddning och jag stresspackar i sista minuten. Om en timme åker vi till Ungern och stannar tio dagar. Jag, Mamma och Mattias. Och Nikon d5000 ;) Ser fram emot att träffa all släkt och komma ifrån ett tag. Kommer kanske inte ha så mycket tillgång till internet men jag ska försöka uppdatera. Om inte, Ha det bra de kommande 10 dagarna!

CIAO


Sista passet avklarat

    2009-08-12 / 19:05:41 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Igår jobbade jag mitt sista pass på glassbåten, det känns skönt och jag är glad att jag har fått ihop pengar. Trodde att min lön endast skulle räcka till en ny kamera men det blev en del över så jag är nöjd :) Jag fick även 5 kronor dricks igår xD

Idag har jag inte mått bra, ont i huvudet och magen har jag haft till och från. Jag somnade till och med hemma hos Matilda och sov i två timmar. Mycket beror nog på oro, men det löser väl sig. Jag ska tänka positivt :) Nu ligger jag inbäddad i min säng här hemma, egentligen ska jag packa men jag orkar inte just nu. Har istället redigerat lite bilder, ta en titt i portfolion 

Imorgon ska jag till Siba i Svågertorp. Tar tåget 12.23 och är förmodligen tillbaka i kristianstad vid 16.40 Jag ska hämta min efterlängtade kamera eftersom det nu börjar bli försent att skicka den via post. Den skulle kanske inte hinna fram innan  vi åker. Så jag åker dit och hämtar den själv.

CIAO

Otursdag?

    2009-08-11 / 14:46:07 Publicerat i Min vardag - Allmänt  

Gårdagen började med att jag såg en svart katt gå över vägen när jag cyklade till jobbet (okej, den hade bruna fläckar också, jag är inte skrockfull men ändå xD)
När jag kom till jobbet väntade jag hela dagen på att Siba skulle ringa mig och säga att de hade skickat min kamera, jag fick inget samtial så jag ringde mamma och hon pratade med de. Då säger Kundtjänst att de hade försökt ringa mig för att bekräfta köpet men eftersom jag inte hade svarat hade de sålt MIN kamera till någon annan! Nu fanns det tydligen ingen sådan kamera i någon av Sveriges Siba butiker och jag skulle få vänta flera veckor till... Kul.. Jag blev så arg. Och där stod jag med glass och hamburgerkunder och jag var tvungen att se glad ut. Hur kunde de sälja en kamera som jag har beställt? Bara för att jag inte svarade på ett samtal som inte ens stod med i min "missade samtal" lista. Jag ringde upp Siba ännu en gång och frågade hur de skulle göra nu, för detta var ju ganska dålig service och jag tänkte att på något sätt måste de fixa det. Hon skulle kolla upp om jag kunde köpa ett billigare visningsexemplar och vi lade på. Jag var på dåligt humör hela eftermiddagen men när jag kom hem sa mamma att Siba hade ringt henne och sagt att kameran var skickad till mig ändå. Blev jätte förvirrad, den andra personen som de hade sålt kameran till var tytdligen jag. Den personen som sa att den var såld till någon annan hade inte kollat upp vem den var såld till.. Vilken röra. 

Nu är den iallafall påväg och jag håller verkligen tummarna för att den kommer fram innan vi åker till Ungern på fredag. Tur att den svarta katten hade bruna fläckar :) haha.   


Dumma Kamera

    2009-08-10 / 11:29:17 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Beställde min Nikon D5000 den 20 juli från sibas internettjänst. Det skulle ta 1-5 arbetsdagar för den att komma fram, Fem dagar gick, sedan sex och sedan 7. Vi skickade ett mail till Siba och frågade varför den inte hade kommit och de svarade att den var restnoterad men att de skulle få in den och skicka den samma vecka, jag väntade två veckor och den hade fortfarande inte kommit. Om det inte skulle vara så att jag skulle till Ungern denna fredagen skulle jag ha mer tålamod och vänta. Men nu åker jag om 4 dagar och de har fortfarande inte skickat den... Jag tycker detta är väldigt dåligt. Dels för att de i första hand sa att det bara skulle ta högst fem dagar och dels för att de den andra gången sa att jag bara skulle behöva vänta en vecka till.. Jag vill VERKLIGEN ha den när jag ska till Ungern, det finns så mycket att fota där, jag har alltid fotat allt för att bevara minnen och det är inte ofta jag åker dit längre så detta är speciellt, också för att min nästkusin gifter sig. Jag har spenderat jättelång tid på telefon med kundtjänst och nu verkar det som att en kamera ska skickas från Örebro till mig idag. Jag väntar bara på ett samtal som meddelar att allt är fixat. Men då är nästa steg att hoppas på att den kommer fram innan jag åker. Usch vad tråkigt, som jag har hört brukar Siba vara bra på snabba leveranser så detta kanske bara var ett undantag. men jag hoppas på att jag snart får ett samtal från örebro.

Nu ska jag till jobbet och servera glass i sex timmar och sen ska jag hem och börja packa danskläder till Lund! =)

CIAO ♥

3 pass kvar

    2009-08-09 / 19:24:25 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Några dagars segerier med uppdateringar som ni märker. Jag har haft fullt upp med jobbet så jag har sovit hos pappa och inte varit vid datorn. Men här är jag =) vääldigt många timmar ståendes med en glassskopa och en grillgaffel har jag nu bara cirka 3 pass kvar att jobba. Vilket känns skönt! Häromdagen ringde någon Karin till mig, förstod inte vem det var först men sen förstod jag att det var busschauffören som körde bussen jag var på när en kvinna föll omkull och skadade sig rejält. Detta var ungefär två veckor sen, jag var påväg till jobbet och en kvinna glömde trycka på stoppknappen så hon ropade till busschauffören och hon tvärnitade så att kvinnan ramlade och slog i huvudet. Jag trodde hon skulle resa sig men det gjorde hon inte.. Jag och en till sprang fram och hon låg i en blodpöl så jag ringde 112 och busschauffören och den andra tjejen tog hand om kvinnan, som också hade en orolig hund.


Jag veeeet att 112 ska vara väldigt lugna, men tjejen på telefon var hur seg som helst. Det lät som att vi pratade om en beställning av kläder och inte om en svårt skadad, " Ja, då skickar jag en ambulans från kristianstad alldeles strax" Snacka om att jag blev otålig när hon var så coollugn. Ambulansen kom förrän efter 25 minuter heller. Hon var vid medvetande, men hon var väldigt blek, hade ont och kom inte ihåg någonting. Hon frågade oss samma sak om och om igen. Busschauffören sa att vi kunde gå men ambulansen ville att jag skulle stanna eftersom vi ringde från min mobil. Och det kändes väldigt dumt att lämna de två i en sådan sits utan att hjälpa till, så jag stannade och tog hand om hunden och vi försökte få tag i hennes familj. När ambulansen kom hjälpte vi till att lyfta upp henne på båren och innan de åkte tackade hon oss flera gånger. Hon var väldigt rädd och jag var också uppskakad, busschauffören körde mig till jobbet (som jag var försenad till) och tog mitt nummer och skrev "Räddaren i Nöden" Kan inte låta bli att småskratta lite åt det, vem skulle inte hjälpt till? Det skulle vara hemskt att inte göra något. Så iallafall ringde Karin mig och tackade mig. Hon sa att kvinnan först blev hemskickad från sjukhuset utan att de kollade om något var fel. När hon skulle åka hem kände hon sig väldigt illamående och var tvungen att gå tillbaka, de nya läkarna hon träffade förstod inte varför hon blev hemskickad, hon behövdenämligen sy 6 stygn i nacken och hon hade ett sprucket revben. Nu har hon återhämtat sig, Skönt! Ja, det var en omskakande upplevelse. Undrar varför just jag blir inblandad i krisiga situationer så ofta?

Fick ett sött mms av min kusin Anna, på henne och hennes två barn och Anders :)

Besök hos Pappa :)

    2009-08-05 / 21:22:53 Publicerat i Min vardag - Allmänt  

Efter tre dagars ledighet var det typiskt att supervädret skulle komma när jag börjar jobba igen, men förhoppningsvis blir det fint till helgen också då jag är ledig :) Det var ganska lugnt med glassförsäljning idag, antagligen för att så många börjar jobba nu och åker hem efter semestern, men kvar är vi på glassbåten ett tag till :) Har suttit och tittat igenom pappas dator och hittade hundratals foton som jag tagit från olika resor, vad kul att jag hittade dom! jag trodde att alla de bilderna försvann med datorn när den blev stulen så gissa om jag blev glad när jag hittade en "Sarahs bilder" mapp! De är inte redigerade än så detta blir ett tråkigt inlägg utan bilder, men ni får stå ut :)

Imorgon blir det jobb från 12.00 till 18.00 precis som idag och sedan har jag bara cirka 3 pass kvar att jobba. Känns skönt efter en intensiv sommar.

För er som gillar foto, kika in på Emelie Ohlssons blogg!


Inspirerad

    2009-08-04 / 20:27:16 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  
Denna eftermiddag/kväll har spenderats på balkongen med en bok & mat. Nu letar jag runt efter bra dansfotografer på internet. Jag känner mig så inspirerad och vill bara fota NU. Var är min kamera? Den skulle levererats förra veckan men den fanns inte i lager, men den borde komma vilken dag som helst nu. Ser upp till dessa fotografer och blir väldigt inspirerad av deras arbete. Tur att jag går en dansutbildning, nu har jag en del dansare att fota. Så om ni dansare vill ställa upp på bild så blir jag glad, bara hör av er :)

Ett mål är att göra en dansfoto-bok någon dag :) Fotografen Tan Ngiap Heng har samlat 100 dansfotografier i en fin bok och det är något jag skulle tycka vore väldigt roligt att göra jag med.

Tan Ngiap Heng


brucemonk

loisgreenfield

Anna Diehl

Fotografier av Tan Ngiap heng:

  

Fotografier av Lois Greenfield:

 

Foton av Bruce Monk:

 




Kärt återseende

    2009-08-04 / 16:48:47 Publicerat i Min Vardag - Vänner och Familj  


Jonna och jag på valborg :)

Igår ringde min chef hem mig från jobbet, det fanns tydligen inget att göra och det var dåligt väder för glass så jag fick en ledig dag. Inte helt fel! Träffade Jonna och åt kycklingtallrik innan vi tog bussen till Arkelstorp, vi tittade på film hos Martin. "Collage" hette den, ganska mycket wannabe American Pie men den gav en hel del skratt. Vid halv tolv kom vi hem till Jonna och pratade om allt mellan himmel och jord i fem timmar innan vi somnade. Det var längesen jag var uppe så länge sist faktiskt xD Jättetrevligt.

Denna dag spenderades ute på stan med Julia från min klass och även Amina. Alla tre köpte lite fina kläder innan vi satte oss på Subway och åt goda Subwaykakor, de rekomenderas starkt! De är både goda och billiga, 3 för 20 :- Det blev en choklad, en ljus kaka med chokladbitar i och en ljus kaka till med smarties. Mmm. Lyckost Emma som jobbar på Subway säger jag bara. 



Men dessa kakor slår tyvärr inte (Trots priset) 7 elevens mumsiga Brownies för 15 :- styck. Att värma en sådan i micron och ha glass till är oslagbart!



Så, 7 eleven eller Subway? ;)

Barnens dag

    2009-08-03 / 16:49:37 Publicerat i Min Vardag - Vänner och Familj  
Igår kom min faster och hennes man hem från Island, de bor egentligen i Stockholm men de stannade till här på vägen hem. De kom hem till mig och mamma och åt lunch, efter det åkte jag, min bror och mina brorsbarn till tivoliparken och Barnens dag :) Där träffade jag på Tess, min gamla danstränare som jag inte träffat på väldigt länge, KUL! Jag gjorde även två grejer som jag inte trodde jag skulle: Jag höll i skogssnoken Bertil och åkte karusell! Jag är livrädd för karuseller men jag gick med på att åka en ofarlig barnkarusell. Fast tanken om att jag skulle flyga av fanns ändå xD Trodde heller inte att jag skulle våga hålla i en orm, inte ens röra en men det vågade jag mig på. Daniel Karlsson från Idol kom även frm till mig och frågade vägen till stationen. Lite kul xD

  

Efter det träffade jag efterlängtade Kiwi :) Vi åt på House of Bagels innan han skulle vidare till Lund. Trevligt trevligt. Inser hur mycket jag saknar folk från klassen <3
Emma-flisan gjore mig sällskap här hemma en stund på kvällen med godis och musik.

Klicka er in på deras bloggar:
Emma
Daniel


Dans sugen

    2009-08-03 / 14:51:57 Publicerat i Dans - Träning  
Jag har varit sååå seg denna sommaren. Jag har vilat upp min rygg efter all kiropraktik men nu måste jag komma igång med träningen igen. I morse gjorde jag lite övningar för magen och ryggen. Jag håller på att stärka musklerna mellan skulderbladen, som jag knappt har för att få en stadigare rygg. För att kiropraktiken ska hjälpa mitt ryggproblem måste jag stärka musklerna i området. I början visste jag inte ens hur jag skulle använda de musklerna, men jag fick hjälp av sjukgymnasten på skolan och dansen blev mer kontrollerad. I höst har jag fyra gånger kvar med kiropraktiken, fler gånger blir aldeles för dyrt så jag ska verkligen träna upp ryggen så att kiropraktiken kan hjälpa mig! Om en stund ska jag ut och springa. Och jag är i stort behov av streching just nu, känner mig så stel!


Human Spirit

    2009-08-02 / 23:07:11 Publicerat i M & V - Mina Favoriter  
Sitter här och lyssnar på Dolores O´Riordans album. Emma och jag satt här och lyssnade musik ikväll, bland annat  lyssnade vi igenom Blue Foundations låtar och nu lyssnar jag på Dolores. Tummen upp för henne! Gillar hennes stil och röst :)
 

 


Off to work!

    2009-08-01 / 09:25:39 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Godmorgon!

6 timmars jobb väntar! Egentligen skulle detta vara mitt sista pass för sommaren men jag fick lite fler eftersom han behövde mer folk, nu har jag några stycken kvar och sen blir det Ungern för min del :)





Min syster och hennes man överraskade mig på jobbet när de kom hem från USA genom att sticka in armen och ta ett foto på mig precis när jag vände mig om. Den översta bilden är resultatet xD Lägg märke till min välgjorda glass ;)

Hejsvejs

Hon slutar aldrig överträffa sig själv

    2009-08-01 / 01:15:23 Publicerat i M & V - Dansklipp  
 

Sonya Tayehs koreografi som Kayla och Kupono framför riktigt bra i So you think you can dance. Deras teknik är perfektion. Kaylas uttryck gör en del utav helheten (speciellt när de går hand i hand i slutet), låten kan inte bli mer rätt.  Men det är koreografin som får mig att tappa hakan. Sonyas koreografier är underbara och tidlösa. 0.57 till 1.30 = RYSNINGAR!! 

Jag och Sonya


Tänk positivt :)

    2009-08-01 / 00:31:47 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  

Något som jag har ganska lätt för och som säkert många andra känner igen sig i är att oroa sig och slösa för mycket energi på fel saker. Under en period känns det som att mycket har stått emot mig och många saker som varit för mycket för mig har blivit svåra att hantera på rätt sätt, exakt vad behöver jag inte gå in på här där hela världen kan läsa om vad jag skriver. Men det är en del som jag har bekymrat mig över. Detta har påverkat mig på fel sätt och det viset situationen blivit hanterad har inte varit det bästa för mig eller folk i min närhet. De som vet, vet och de som inte vet kan säkert förstå vad jag menar ändå. Jag tänker iallafall skriva av mig om detta och dela med mig av saker jag har insett :)

Man måste lära sig att vända på saker och ting. Det är lätt att se negativt och inte inse att det oftast är bättre än vad det verkar egentligen. Jag tror man måste uppskatta vad man har mycket mer för att inse att de motgångar man stöter på kunde varit värre. Hur mycket i ens liv är dåligt egentligen? Man har hundra gånger mer saker att uppskatta än vad vi har saker att må dåligt över. Men tyvärr är det vanligast och lättast att koncentrera sig på de saker som stör en, eftersom vi tar allt annat för givet. Vi tänker för mycket på vad vi förlorat eller inte har istället för att tänka på det vi faktiskt har. 

 Man måste också lära sig att inte fastna i det som ändå inte går att göra något åt. Det finns ingen mening med att ångra, tänka igenom tusen gånger och försöka komma på lösningar till problem som redan är förbi. Man kanske gjort misstag, det gör alla. Men hur stora är de egentligen? Oftast är det bara naturliga reaktioner som får en att dra drastiska beslut. Varför ångra något som inte är mer än mänskligt? Det gäller att acceptera sitt eget och andras beteenden och gå vidare, lära sig att leva med det och inte fastna i det. Inte försöka kämpa emot något som tiden redan hunnit förbi. Om man fortsätter kämpa och försöka få något ogjort kommer man till slut fyllas av trötthet, oro, stress, negativitet. Jag tror man blir en lugnare människa om man lär sig ta stötarna, inte försöka putta tillbaka.

Självklart är detta lättare sagt än gjort. Men om man börjar tänka så här, Uppskatta och acceptera så är man en bit på vägen. Jag känner att jag fått en ny inställning till mycket och jag börjar hantera saker mer annorlunda jämfört med innan. Ibland krävs det något som väcker upp en och får en att inse. Hur tufft det än kan vara, så känner jag att det finns en bra anledning till det. Man börjar verkligen tänka efter och ändra på det sämre, till det bättre! Vissa saker som nu känns hemskt, kanske man kommer tacka för i framtiden. Något som fick en att vakna upp och inse att man måste ta hand om sig själv.

Vilket djupt och seriöst inlägg detta blev :P Ja, ibland behövs det också.

   
Jag, Pappa, Syster   
      
                  
Jag och Min svåger Paul   


Syster, Jag, Bror

      
  Bästa brorsbarn
       
Min Mamma!  

 Jag, brorsbarn, Mattias

    
Alltid mina fyra  
  
Bästaste Kiwi   

 Babe! 
                                    
ChoffsToffs!                      
                  

                   
        favoritklassen


Godnatt!
RSS 2.0