Dagens goda gärning!

    2009-03-17 / 20:56:54 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Idag har varit en kul dag :) Baletten blev en överraskning. Tess var inte där, så vi hade Donna. Vi tog fram stängerna som vanligt men helt plötsligt skulle vi göra något annorlunda, och annorlunda blev det. Rysk karaktärsdans fick vi prova på. I balettdräkt, haha nice. Sen hade vi engelska, skrev på min monolog men jag var inte direkt på plugghumör idag så det gick inte så bra.

Och sen var det uppdansning i modernt (Prov i modern dans), vilket jag var nervös inför eftersom jag inte visste hur jag skulle göra med min rygg och så. Har inte fått dansa med armarna eller nacken så mycket nu eftersom jag går till kiropraktor och behandlar mina ryggproblem. När jag var hos henne igår sa hon att min rygg redan såg bättre ut och att jag skulle få använda armarna idag. Men jag ville ändå kolla med kerstin (sjukgymnast + lärare i modern) om hon tyckte jag skulle börja jobba med armarna redan. Det är ju en lång process för mig att jobba upp min rygg och jag vill inte hamna i samma läge som från början med ryggen. Dumt att dra ut på det och riskera större skador. Känns jättekonstigt att få kiropraktik behandling. Ont i huvudet och blir jättetrött och seg. Men det lönar sig hoppas jag! I vilket fall som helst så fick jag vara med fullt ut även om det kändes lite kontigt och annorlunda. Det var roligt, alla var superduktiga!

MatteMicke hade ställt in vår mattelektion så vi slutade tidigare, jag och några filurer från klassen gick ut i det fina vårvädret och satte oss på stortorget med lite fika. Riktigt härligt, kändes verkligen som vår, fick en jätteglad känsla av det fina vädret. Och jag och Daniel bestämde oss för att från och med nu ska vi göra en god gärning varje dag. Som filmen "skicka vidare" ungefär, vad alla skulle varit glada om alla gjorde så varje dag xD Så vår första goda gärning var att ge en gatumusikant med glasögon (onödigt att påpeka men när daniel berättade om detta för lydia och jessika påpekade han att musikern hade glasögon så nu blev det så, haha) några enkronor och en 50 öring. Han blev superglad, det kändes som en god gärning xD Sen önskade vi en låt, I´m yours. Och det blev lite allsång där helt plötsligt. Och från ingenstans kom två tjejer och fotade händelsen. Morgondagens goda gärning vet jag inte än men det blir säkert bra ;D haha

Träning till koreografitävlingen idag också, det gick jättebra och kändes perfa. Nu har vi äntligen gjort klart precis allt :D Längtar, men det kommer bli nervöst :)

Godnatt!!!

Jag och Catja på michelles och Elins födelsedagsfirande!

   

The king of pop

    2009-03-12 / 19:55:45 Publicerat i M & V - Mina Favoriter  
Michael Jackson ska ut på sin sista turné!!!! Helt sjukt, jag vill jag vill jag vill se. Hans musik har jag lyssnat på länge och mina närmaste kompisar och jag var galna i honom för några år sedan. Jag kollar runt på biljetter nu och vill verkligen åka till England och se honom. Men det är ganska omöjligt tror jag. Pengar saknas, tror inte mina föräldrar vill följa med och jag skulle nog aldrig få åka själv. Kommer ihåg i sexan när jag satt hos Amina och lyssnade igenom alla låtar med henne, kollade alla musikvideos, sjöng, dansade och ville se honom. Vi två hade planer på att rymma hemifrån när vi blev 16 och åka till Neverland för att träffa honom. Vilken chans att få se hans sista konsert, ungefär som att ha sett Elvis Presley i framtiden. Nej nu jagar jag upp mig själv, jag vill verkligen dit!!

                                                

akrobatik och capoeira

    2009-03-10 / 20:32:44 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Idag och igår har vi haft projektdagar i skolan och provat på lite annat än vad vi brukar. Igår hade vi livskunskap som var roligt denna gången, de andra gånger vi har provat det har man nästan somnat efter ett tag. Men igår var det kul med tema relationer, vi pratade en stund om kärlek och sedan hade vi grupparbeten. Min grupp skulle göra ett konstverk om kärlek och det var kul. Klipp och klister och måla och skriva och blåsa såpbubblor XD Kul att titta på alla andra grupper som hade drama, rörelse och dikter om kärlek att visa upp också! Mycket skratt!

Idag började dagen med sovmorgon till kvart över nio för mig, skööönt! Sedan fick vi prova på capoeira och det var väldigt kul att prova, en häftig kombination av dans, kampsport, akrobatik. Tränaren var jättehärlig och gav smeknamn till vissa i klassen. Myran, giraffen, stjärnan, choo lee eller nåt sånt :P, lilla katten. Jag frågade efter ett smeknamn men han kom inte på nåt passande :( haha, men Anna döpte mig till lejonet så jag fick ett ändå. Det hände dock en tråkig olycka som skrämde upp oss under den lektionen.. 

Akrobatiken var rolig men jag har alltid tyckt det varit sååå läskigt med volter och plintar. Jag är för försiktig och det blir inte bra så jag ville inte välja det som individuellt val. Men det var väldigt kul idag och det skulle vara väldigt nyttigt för en att kunna grunder i akrobatik. Bra för balans, trick och kontroll i dansen. Och man är ju där för att lära sig så jag funderar på att välja det nu. Vi får se! Kul var det iallafall :)

Denna dagen gjorde mig väldigt trött och seg och inlägget blev inte så väldigt intressant, men så kan det vara ibland! Ni får en konstig gammal bild att titta på som jag och matilda (http://tildisens.blogg.se) tog när vi hade tråkigt en dag för längesen: 

 

GRATTIS!

    2009-03-05 / 21:30:44 Publicerat i Min vardag - Allmänt  

GRATTIS TILL ELIN OCH MICHELLE PÅ LÖRDAG, 17 ÅR!

Imorgon bär det av till michelle för att fira dessa gullisar! Köpte en blå klänning på vero moda eftersom jag har noll normala grejer att ha på mig här i Lund, bara massa balettrikåer och träningsbyxor. Vilket inte är så fräcsht kanske. Det blev bra, med filurer från klassen som smakråd :) 

Säger bara: 2 april! Längtar Längtar! Känns riktigt bra med koreografin och det kommer bli sjukt kul att uppträda med den. LIte grejer runt om som inte känns super med koreon men hoppas det löser sej och att alla kan vara med!

Orkade inte skriva mer ikväll, kort och gott
KRAM OCH NATTI!!


Hej Kiropraktor!

    2009-03-03 / 22:17:53 Publicerat i Min vardag - Allmänt  



(Dåligt skämt jag vet, men hittade ingen snygg kiropraktik bild)
Så nu är det dags för mig att börja gå hos kiropraktor, dock inte för att folk får ont i huvudet av mitt ryggont, hoppas jag iallfall ;)  Pappa har pratat med sjukgymnasten på skolan (Kerstin, även lärare i modernt) och kommit fram till att vi ska lägga ut pengar så jag kan gå till kiropraktorn ca 10 gånger (=MYCKET PENGAR). De tror att det, tillsammans med sjukgymnastik ska kunna få min rygg att bli hyfsat bra. Men självklart går det ju inte att ändra på min uppbyggnad. Fast stabilisera och mjuka upp och träna de muskler som jag behöver samtidigt. Känns väldans dåligt att ryggen säger AJ AJ så mycket. Om jag ska jobba med dans och om jag tränar så hårt med min kropp varje dag kommer inte min rygg att orka med detta, när den redan är så här svag och gör ont. Så nu är det verkligen dags att träna upp den stenhårt och få en stark rygg som INTE gör ont. Dumma skolios :( Dumma skulderblad på fel plats, Dumma nacke. Hoppas att det blir bättre, men 500 kr för varje besök är inte lite. Men det handlar om min framtid så pappa ställer upp, även om det känns väldigt dumt av mig. Är dålig på det där att ta emot pengar från honom. Aja, det ordnar sig förhoppningsvis. Orkar inte med den eländiga ryggen mer annars. Vill bara ligga i sängen hela dagen utan att röra mig ett dugg.

Så, Nu har jag klagat klart för dagen. Idag handlade vi lite rekvisita till koreografitävlingen! Glitter och paljetter, fjädrar och tröjor, NICE på det! Väl hemma har jag varit duktig och städat som jag är så OTROLIGT dålig på. Det har jag alltid varit och det har inte varit kul för min mamma som är extremt pedant och ordningssam. På det planet går vi inte ihop speciellt perfekt :P Pappa accepterar lite kläder här och där och lite glömda saker runt om i huset så han är väl mer som mej när det gäller städning. Men jag kan också få nog, vilket jag fick idag då det såg ut som ett bombnedslag. Så jag bäddade om, damsög, plockade undan allt, tände ljus och lagade sedan mat. 

Dansen idag var väldigt upp och ner. På morgonen hade jag noll kraft i kroppen och orkade inte ta i någonting och fick tvinga mig själv att inte gäspa. På engelskan fick jag reda på att vi ska ha grammatikprov på min födelsedag, usch. På historian berättade Läraren Micke om hans tid i lumpen. Han trivdes inte alls med 30 minusgrader och kräl i lera så han skyllde på mardrömmar om mord och vapen och fick lämna. Men egentligen tyckte han att det var för kallt xD Vi började prata om att det är rätt sjukt med lumpen ändå. Man utbildar sig egentligen till mördare :S Man lär sig hur man ska döda, han sa att de fick lära sig hur man skulle skära halsen av folk. De ritade streck på nacken där man skulle hugga. Läskigt! 

Med de orden så lämnar jag er :) ADJÖKEN FRÖKEN


  


Paj Paj Paj

    2009-03-01 / 17:44:19 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Sitter och tråkar, lämnade mattias vid busshållsplatsen för ett tag sen och nu redigerar jag bilder. Min mage är full med Paj och mina ögon är uttröttade av några timmars tittande på "Vänner". Älskar den serien, jag har alla säsonger här hemma. Vad ska bli mitt nästa projekt att samla på sig? Sex and the city kanske.. Jag har inte något speciellt att berätta, min helg började hos Mattias, igår såg jag Cindys projektarbete (dansföreställning) på barbacka och efter det träffade man P och kollade på film. Nu sitter jag här och LÄNGTAR till sommaren. Jag vill ha sol! SOL SOL SOL.












RSS 2.0