Känslor

    2009-09-28 / 20:16:13 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  
Är full utav de just nu. Vet inte om jag är glad eller ledsen faktiskt. Jag känner för att skriva av mig men det är inte helt okej att skriva allt jag tänker på här på bloggen där vem som helst kan se. I vilket fall som helst är det en del som tynger mig som inte borde vara så här. Jag är glad att jag har mina undrbara vänenr som jag alltid kan prata med :) Jag får försöka koncentrera mig på allt positivt och när jag tänker på det känns allt genast lite bättre :)

* Min, Annas och Erikas (Jonnas också kanske) roliga planer med Blueberry efter skolan :D
* Thriller live 31 oktober i Malmö
* Regina Spektor 13 december i Malmö
* Koreografitävling
* Revyn
* Min syster och jag på Kristianstads teater (Ska bli kul att se min flintskalliga pappa i brun peruk och mustach ;) )
* HÖSTLOV :)

Usch Sarah. Glöm det gamla och ha kul. Jag har mycket att se fram emot. Pratade med pappa på telefon nyss och oj vad jag saknar honom, han vet verkligen vad man ska säga för att göra saker bättre :)

Puss och Kram, nu blkir det idol och bakad potatis. Håller tummarna för Kristianstads Calle :D

pusskalas

    2009-09-24 / 13:27:05 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Om en timme ska jag ta bussen till montesori skolan och hålla i en dansklass. Mina elever ska få göra en koreografi till "They don´t care about us" med Michael Jackson. Spännande. Mycket som händer just nu. Träningar till både revy och koreografitävling, i helgen ska jag hem till Kristianstad, snart Thriller live musikalen och Regina Spektor. Ska jag gå eller inte.... IIIHHH. Måste beställa biljetter snarast!! Det ser ut som att hösten 09 kommer vara fullspäckad av roligheter att se fram emot. KUL KUL!!

Nu ska jag koreografera.

PUSS

träningsverk

    2009-09-21 / 21:02:05 Publicerat i Dans - Träning  
Just nu känns det som jag utvecklas inom baletten, vilket känns jättebra. Nu när jag har fått Karin som balettlärare har baletten gått bättre och bättre. Hon får en att kämpa och hitta rätt positioner, jobba på rätt sätt med musklerna och hon kritiserar och hjälper alla väldigt mycket. De senaste dagarna märker jag att jag blivit starkare och liiite vigare och håller min balans bättre än förr. Underbart :D

Idag hade vi Pas de deux och gjorde svåra arabesque och attitude lyft, det kommer nog kännas i ryggen imorgon. Härligt! För övrigt har vi en ledig dag imorgon, kompledigt för praktik. Som jag förmodligen kommer att göra på Skånes dansteater om allt går bra :)På bilden: Michelle
Fotograf: Jag

Kulturnatten!

    2009-09-19 / 19:27:02 Publicerat i Min vardag - Allmänt  

"Kulturnatten i Lund är en unik kulturhändelse! Staden visar sig från sin sanna sida. Åtskilliga tusental fyller Lunds gator och torg. Utbudet är mångsidigt och tycks aldrig ta slut! Visste du att världshistoriens allra första kulturnatt ägde rum just i Lund - 1985. Sen har många följt efter. Kulturnattens unika prägel skapas främst av ideella krafter. Det är lundabornas festival i själ och hjärta. Kulturnatten 2010 äger rum den 25 september."
(Taget från Lund kommuns hemsida)

Nu hör jag musiken från gatorna, kul :) Om en halvtimme ska jag träffa Daniel och Anna i "The garden" (en gräsplätt med cykelställ och tå parkbänkar en bit härifrån) och sen hoppas jag på en trevlig kulturkväll här i Lund. Kultur, vilket jag tror att ni förstår att jag gillar är så roligt och det är kul att det händer så mycket roligt i Lund ikväll. Nice!


Nej nu får jag ta och fixa mig så jag hinner ut!


REGINA

    2009-09-17 / 21:14:52 Publicerat i M & V - Mina Favoriter  

Regina Spektor kommer till KB i Malmö på Luciadagen, den 13:e december. Tänk att hon kom hit så tidigt efter spelningen på hultsfred i somras. Sjukt kul att hon kommer iallfall. Hennes musik är så unik och speciell, bäst! En av mina favoriter, som många tycker om är Samson. Men också "Hotel Song" Gör just nu en koreografi till Koreografi tävlingen där jag har med den låten.

Ursäkta det tråkiga klippet, men musiken är det viktiga :)Undrar om jag ska kosta på mig biljetter nu, köpte precis biljetter till Thriller musikal i Malmö, baltiska hallen den 31 oktober :D Så jag vill inte slösa alldeles för mycket pengar. Annars går det inte ihop ekonomsikt när man ska klara sig själv utan mamsi och papsi.

 


Äppelpaj och frysta fiskpinnar

    2009-09-13 / 22:20:31 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Just nu trycker jag i mig halvfrysta fiskpinnar för att lätta på hungern. Tur att pastan är god iallfall :) Och tur att jag  ska ha söndagsmys, titta på film och äta gottis alldeles snart. Äppelpajen är på upptining :)

Håller på att titta igenom bilderna som togs idag. Jag sov hos Amina igår (jättetrevligt med film och gott att äta) och idag tog hon lite bilder på mig. Har ju färgat håret nu så jag ville passa på att ta lite nya bilder. Det var ganska längesen jag stod framför kameran. Det blev en del som blev helt okej, men jag lägger inte ut några ännu ;) Efter det åkte jag, Ronja och michelle till Lomma för att fota dansbilder vid vattnet, vilket var jättekul men kallt. Fattar inte att jag vågade doppa mig i det kalla vattnet. Men vi fick en hög med fina bilder. Väntar även med att lägga ut de. Trevlig helg verkligen!
Seven days a week

    2009-09-05 / 10:38:58 Publicerat i M & V - Musikvideor  
Bara för att jag såg Maja i the sounds på tåget igår, hon hoppade även av i Kristianstad. Undra vad hon skulle göra här, hmm.


The hours

    2009-09-04 / 21:15:43 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Jag är hemma i Kristianstad, imorgon ska jag sälja glass på glassbåten ännu en gång och dagen därpå likaså. Mamma är hur gullig som helst, lagade middag och snart blir det hembakad äppelpaj till efterrätt, tack till mamsi
<3

Jazzen idag var bäst! Vi dansade till en kraftfull låt och alla släppte loss, så härligt! Och nu har jag valt engelska bok. The hours, kan inte riktigt säga att det är en simpel bok att läsa. En väldigt annorlunda skriven bok, men jag kommer nog in i den. Filmen är väldigt bra, den rekomenderar jag!

Nu är det äppelpaj, ciao!

Träning nummer ett

    2009-09-01 / 20:45:22 Publicerat i Dans - Koreografi  
Koreografitävlingen är inte jättesnart, men snart står man där en vecka innan, halvklara eftersom man segat med att komma igång. Så jag börjar redan nu. Har tränat lite för mig själv, lite med daniel, tänkt ut ideér och placeringar, musik. Idag tränade jag, emma, ronja och daniel för första gången och det gick bättre än väntat. Är nöjd med att det gick så bra för att vara första träningen och att vi redan kommit en minut in i musiken. När allt sitter som det ska tror jag att det kommer se bra ut och jag hoppas att koreografin uppskattas. Det är läskigt att ställa upp, förra året var jag dansare och inte koreograf och då hade man lite mindre ansvar så detta känns annorlunda. Min idé låter bra i mitt huvud men sen vet man aldrig hur det stora, hela kommer bli på riktigt. Men man kan inte göra annat än att chansa, gillas det så gillas det och om inte så är det så. Man måste ta lite risker, det handlar ju om utveckling :)

RSS 2.0