Tyra

    2010-08-21 / 22:15:16 Publicerat i Mina fotografier  
Lite bilder från det fina dopet för Tyra idag!
Imorgon bär det hem till Lund och Malmöfestivalen. Lars Winnerbäck och Melissa Horn imorgon, tjoho!
Ananas

    2010-08-20 / 23:20:28 Publicerat i Min Vardag - Vänner och Familj  

Som jag kommer sakna Erika! Hon slutade i vår klass för att flytta till Uppsala. Idag träffade jag henne och Ronja i Sthlm, jätteskoj! Men guuud vad jag kommer sakna henne, min ananas :) <3

   


Att lyckas

    2010-08-19 / 23:15:05 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  
Idag var jag och min faster på fotografiska museet, ganska nystartat och riktigt bra! Fotografer som har utställningar nu är Annie Leibovitz, Lennart Nilsson, Vee Speers, Joel Peter Witkin och Anders Petersen.

Gillar verkligen Annie Leibovitz, hon för in något extra i varje foto. Alla bilder blir något unikt! Det är det som krävs antar jag.. Man måste väl tillföra något extra till sin konst om man vill lyckas. Vare sig man är dansare, fotograf, författare eller något annat. Annars syns man inte, annars blir man inte upptäckt eller ihågkommen. Det är synd på ett sätt, att sånna branscher ska vara så prestationskrävande och tävlingsinriktade. Inte ofta man lever på fast mark utan allt oftare som man flyger runt ovetandes om det man tillför ska bli något lyckat. Men om man väl är en av de som faktiskt lyckas.. Då kan man vara glad, för konkurrensen där ute är hård. Det finns otroligt många duktiga fotografer och dansare, hur ska man ta sig till väga för att lyckas? Handlar det enbart om vilja som många säger, som jag själv har hävdat "vill man så kan man"? Eller krävs det mer? Handlar det om ren tur, kontakter, pengar eller helt enkelt en stark ambition? Det är nog en blandning av allt, men jag tror att är det meningen så är det och då blir det. I vilket fall som helst så har AL definitivt lyckats!

    


Från fotografiska museets hemsida:
"Annie Leibovitz (f. 1949) har genom sitt arbete under fyra decennier blivit en av världens mest inflytelserika fotografer. Utställningen Annie Leibovitz: A Photographer’s Life 1990-2005 väver för första gången samman hennes berömda uppdrag med de sällsynta privata fotografierna. Den omfattande utställningen utgörs av ikoniska fotografier av berömda celebriteter tillsammans med en personlig bildberättelse av hennes egen familj och nära vänner. Med nära 200 fotografier porträtteras i kronologisk ordning Annie Leibovitzs privatliv mot en bakgrund av den offentliga bilden.

Utställningen visar Leibovitzs porträtt av kända skådespelare som Al Pacino, Johnny Depp, Nicole Kidman, Brad Pitt och Scarlett Johansson. En av utställningens höjdpunkter är nakenporträttet av den höggravida skådespelerskan Demi Moore, vilket 1991 prydde omslaget av Vanity Fair och orsakade högljudda protester.

Utställningens hjärta utgörs av Leibovitzs personliga fotografier som skildrar scener ur hennes liv, såsom födseln och uppväxten av hennes tre döttrar, semestrar, återföreningar och relationen med föräldrar, släkt och nära vänner."


Inception

    2010-08-19 / 20:58:55 Publicerat i M & V - Mina Favoriter  
Kom precis hem från bion, vi såg Inception :) Oh vad jag gillade den, den fick en verkligen att tänka efter. Smart och spännande, jag rekommenderar den!


Pics

    2010-08-18 / 22:33:01 Publicerat i Mina fotografier  
Lite bilder från idag =)Hej Höst

    2010-08-18 / 16:52:38 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Har varit på en cykeltur med min faster, tog massa foton som kommer upp lite senare. Det finns inte photoshop på denna datorn så det blir inte så jättesnyggt redigerade bilder men kan fixa med lite grunder :) Vi handlade också garn till en blivande halsduk och mössa till mig. Kul med något eget och personligt i höst :)Min kalender i bakgrunden också ja, bra och ha i höst den med. Kommer nog bli ett ganska späckat schema i skolan.
CIAO

Regndans

    2010-08-17 / 23:33:34 Publicerat i Dans - Uppvisning  
Jag och Else-Lotte skulle egentligen cyklat till Vitabergsparken men det regnade så mycket så vi tog bussen istället. Känner mig verkligen som en turist i Sthlm men jag trivs här. Så jag kanske slutar upp här i framtiden. Här har jag ju familj, släkt och kompisar så det skulle vara skoj att bo här, finns utbildningar också som jag skulle vara intresserad av att gå. Vi får se vad som händer, ska inte tänka allt för mycket på framtiden nu =)

 I vilket fall som helst så tog vi bussen till parken och utomhusscenen, det regnade fortfarande när vi kom dit så det var inte säkert att de skulle kunna genomföra föreställningen. Man fattade ju hur svårt det måste vara att dansa på vått underlag så det var förståeligt, men som tur var slutade det regna under en halvtimme och de lyckades visa en snutt ur koreografin ändå. 

Den var bra! Jag tyckte om den, väldigt abstrakt men mycket dans är ju det, det är sällan allt är solklart framför en. Mycket är ju lämnat till att man ska fundera över sin tolkning själv. Dansen var inte så mycket ut till publiken utan de dansade mycket i sig själva, vet inte hur jag ska kunna förklara det bättre. Men jag tolkade koreografin som en längtan eller strävan hos dem själva som man fick ta del av. Synd att vi inte fick se hela men det vi såg var bra och det var en mysig utflykt iallafall :)  


Foton

    2010-08-17 / 15:28:11 Publicerat i Mina fotografier  
Här kommer bilder på mina fina kusinbarn. Tyra, Malte och Ella!
Det var svårt att få Malte att ställa upp på bild först. Men när jag sa att vi kunde låtsas att kameran var en pistol tyckte han att det var jätteroligt. Han tyckte det lät så coolt när man fotade, som att man skjuter, sa han. Så jag siktade (zoomade) och skjöt! Då tyckte han att det var jättekul att fotas, så vi sprang runt i huset och jagade varandra med pistoler (kameror) och skjöt (fotade) Det blev mycket skratt kan jag säga! Han är kanske en framtida fotograf lilla Malte. Han tog varje chans han hade att låna min eller Annas kamera och var jätteintresserad. Frågade hur man höjde (zoomade) och fotade hela tiden =)

Vindhäxor

    2010-08-17 / 14:48:50 Publicerat i Dans - Uppvisning  
Ikväll blir det tortillas och dansföreställning i vitabergsparken, "Om en viskning" med vindhäxorna. Koreograf Eva Lundqvist: 

Om att höra de outsagda, om att snida en ask i det vackraste rosenträ, viska ett poem in i den och försluta den, skicka den med hästburen kurir över tundran med fara för sitt liv, för att öppnas av den du älskar men inte kan nå. Kan du höra det viskade poemet? Det andäktigt viskade orden? 
Älskar du verkligen? Om längtan.

Förhoppningsvis klarnar det upp så vi kan cykla dit tidigare med picknick :)


Tankar om Malmö i Stockholm

    2010-08-16 / 23:57:27 Publicerat i M & V - Mina Favoriter  
Malmöfestivalen närmar sig och det är ju bra artister i år! Jag ska försöka se:

Miike Snow
Melissa Horn
Lars Winnerbäck (ETT MÅSTE)
Gaby and the guns
Band of horses
Jessica Lea Mayfield
Oskar Linnros
Teddybears
Johnossi
Salem al fakir
Moto Boy
[Ingenting]

Synd bara att det blir sena kvällar i Malmö under första skolveckan, men det ska nog gå bra :) De fyra sista på listan har jag sett förr, rekommenderar Moto Boy starkt, han uppträdde på kulturhuset i Kristianstad för nåt år sen. Jag och P satt som förstenade och bara lyssnade, jäklar vad fint det var. Väldigt speciell stil, unik kille. Salem var bra på lundakarnevalen men kunde inte se så mycket, det var fullpackat! Johnossi är grymma, men de var bättre på liten, intim, inomhusscen än på en stor utescen. Vet inte vad det beror på men det kändes mer personliga när jag såg de på det sättet. Ingenting var också bra live! Är jäkligt pepp på Lars Winnerbäck, yaay!

 Ses vi där?

Sthlm

    2010-08-16 / 21:38:31 Publicerat i Min Vardag - Vänner och Familj  
Igår kom jag till Stockholm till efterlängtade släkten! Min faster och farbror kom och hämtade mig på stationen vid 22 igårkväll. Var riktigt hungrig, tänkte att jag skulle äta på tåget men bistron var stängd p.ga personalbrist, typiskt! Efter någon timmes läsning och god soppa i magen från min faster (Nästa sak på min lista-Jill Smolinski) somnade jag. Idag var jag uppe vid 9, ovanligt! Åt god frukost och sen åkte vi hem till min kusin Anna och hennes familj i Gustavsberg. Fyndade på second hand - en tröja från wesc som egentligen kostde 900 för 125, en tunika för 60 kr och en skjorta för 75 kr! Toppen. Vi åt god lunch och fotade en massa, sen grillade vi kyckling och marshmallows. Härligt att komma hit, har saknat alla och det är ett bra avslut på lovet. Kommer antagligen vara rätt seg med bloggandet medan jag är här men ska försöka :)

BTW, datorn är fixad! Och jag är jättenervös inför Gambia-resan eftersom vi kanske har produktion under de dagar vi vill ta ledigt. gaaah. Men får hoppas att det löser sig!

Tack Alexander Rybak?

    2010-08-15 / 11:57:32 Publicerat i M & V - Mina Favoriter  
Helt plötsligt består min spellista på spotify och min ipod väldigt mycket av Norsk musik, har aldrig riktigt känt att Norge har så märkvärdig musik men förvånansvärt mycket musik jag lyssnar på kommer ifrån Norge.

Röyksopp
Donkeyboy
Kings of Convenience
Hanne Hukkelberg

Kanske var det efter Alexander Rybaks vinst i Eurovision song contest som Norge blommade upp? Jag vet inte, men i vilket fall som helst har Norge inte så dum musik trots allt. Väldigt bra musik inom alternative gengren enligt mig!

Dansk musik är inte så poppis för min del dock, det bandet jag kan komma på som jag lyssnar på från Danmark är Mew, de är riktigt bra!


Packning

    2010-08-14 / 21:04:15 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Åh vad jag har jobbat idag xD Har fått ovanligt mycket gjort. Imorgon kommer pappa hit och ska hjälpa mig flytta över allt till Lund. En bamseväska full med kläder, 4 par skor, sängkläder, skivor och dvd:er, akrylfärger och dukar, hår och ansiktsprylar och mycket mer. har packat från och till hela dagen. Kändes som igår som sommarlovet började och jag packade upp alla mina väskor hemma i Kristianstad, men snart börjar tredje året och det känns jättebra att komma tillbaka till lägenheten i Lund. Trivs där jättebra!

Min datorskärm gick sönder sist jag skulle flytta över grejer till Lund själv.. har gått och jämrat mig över hur jag ska göra nu när jag verkligen kommer behöva en dator och inte kan se något på den jag har. Det är en stor svart fläck i mitten av skärmen och utifrån den massa sprickor.. Klantigt Sarah, klantigt... Men mamma har en stationär dator som hon inte använder så imorgon flyttar vi även ner den skärmen, tangentborden, mus och ett litet skrivbord. SKÖNT att det löser sig!

Idag fick jag också våra gamla LP skivor sålda som bara stått och dammat i flera år. Behöver verkligen extrapengar nu till Gambia så den 100-lappen jag fick för det var behövligt, även om det låter fjuttigt. Men jag fick välja tre skivor i utbyte mot de jag lämnade också, så det var bra. Jag tog tre av MJ:s plattor, Thriller, Dangerous och Bad. Och jag passade på att behålla en skiva med imperiet och en med enigma. Hittade också en gammal beatles skiva som är cool att ha. Tycker att albumen är jättesnygga så att hänga upp de på väggen skulle nog inte se så dumt ut :)


London Calling

    2010-08-13 / 23:43:14 Publicerat i M & V - Övriga klipp  
Det är så härligt att bara slappa, ikväll har jag uppesittarkväll med blåbärspaj, glass och min "vänner-box". Jag har nog sett alla avsnitt minst två gånger men det spelar ingen roll, jag tröttnar aldrig. Känner på mig att det kommer bli svårt att slita sig loss tvn ikväll. Kollar på ett av de bästa avsnitten nu. Den när Ross ska gifta sig med Emily i London och Rachel kommer på att hon fortfarande har känslor för honom och åker dit. Det slutar med att Ross råkar säga rachels namn under vigseln.. Älskar det avsnittet!

Om ni är sådana vänner-fans som jag så ta en titt på Bloopers, så kul xDNågra andra som ocskå är påväg till London är familjen paulstrup, några av mina bästa och äldsta vänner från Kristianstad. De åker imorgon bitti och jag är avis! London är underbart, har varit där en snabbis och hann med en hel del :) Sightseeing, Besök på slottet, Saturday night fever och Big Ben. Men jag skulle vilja åka dit igen, spendera mer tid där. Det får bli någon gång i framtiden hoppas jag =) Hoppas att de har det roligt där, de har säkert massa att berätta när de kommer hem.

Vimmelfoto

    2010-08-13 / 19:59:52 Publicerat i Mina fotografier  
I sommar har jag vimmelfotat en del för Kristianstadbladet och det har varit riktigt roligt! Jätteglad att jag fick chansen till det. Världens roligaste jobb där man träffar massa männsikor och får hålla på med något så kul som att fota. I början av sommaren fotade jag studentbalen på bäckaskogsslott i Kristianstad. Det har blivit lite nattklubbsvimmel på Martin & Martin i Åhus, kul uteställe det! Sen var det kristianstadsdagarna och då fotade jag raggaekvällen, lite på tivolirock och några stadsrundor. Bilderna kommer ut på kristianstadbladets hemsida så ta gärna en titt. Här är några foton samlade:Jag tillsammans med min chef My :)

Tänker och önskar

    2010-08-13 / 13:22:06 Publicerat i Min Vardag - Skola  
Jag satt i bilen häromdagen och hörde på radio att det skulle vara synliga stjärnfall över hela Sverige under tre nätter. Har inte sett något än men ska allt ut och titta inatt, man ska tydligen kunna se 50-60 stjärnfall i timmen som mest. Tänk vad mycket man kan önska sig ;)

Jag är jätteglad nu och mår bra! Men det är vissa saker som stör mig som jag vet kommer tycka är jobbigt i höst. Det är inte mycket, men tillräckligt för att jag ska tycka det är tufft att hantera. Skolan kommer förmodligen bli väldigt jobbig, linjen jag går är inte världens slappaste och ca 4 timmars dans per dag tar väldigt mycket på en, speciellt när man har teori att satsa på också. När jag kom in var jag bombsäker på att jag skulle klara det och att dansen var det jag ville hålla på med. Under 2 år har jag fortfarande haft de tankarna men samtidigt har andra funderingar spökat. Är detta verkligen min grej? Kommer jag klara mig som dansare i framtiden? Räcker kroppen till? Missförstå mig inte nu, när jag läser igenom det jag skrivit så förstår jag att det kan verka som att jag är helt missnöjd med mitt gymnasieval. Så är det inte, det finns otroligt många positiva sidor också och jag ångrar verkligen inte att jag började där! Men detta får mig att tänka, och önska att jag ska kunna hantera pressen och stressen i skolan bra, vilket har varit väldigt svårt. Främst eftersom jag inte är säker på om det är dansen jag ska hålla på med sen, även om jag älskar det. Jag önskar att jag kommer kunna se de positiva sidorna i det lättare, jag får påminna mig själv oftare om dem. För det finns otroligt mycket bra med skolan. Jag har utvecklats i dansen, Har jätteduktiga lärare, trivsam och hemtrevlig skola, vi får chans till bland annat koreografitävlingar och större produktioner, jag har träffat underbara vänner, Jag har vuxit som person, Jag har flyttat hemifrån och jag trivs i Lund och med mina rumskompisar... :) Jag önskar att det blir bra i skolan och att jag kan känna motivation till det igen!

Måla, måla liten tavla

    2010-08-13 / 00:37:51 Publicerat i Min Vardag - Skola  
Träffade P ikväll för en lugn kvällsfika. Eller ja.. Tills det började åska och ösregna. Så vi sprang hem och vi slutade upp hemma hos henne med golvet fullt av tavlor, akrylfärger, scrapbooking matrial, lim och pennor. Har viljat måla i flera dagar nu och det slutade med en halvt misslyckad tavla som skulle ges bort till mitt kusinbarn i doppresent. Det var meningen att den skulle bli rosa och gullig med en prins & prinsessa i mitten. Jag lyckades inte jättebra... Den blev istället blåfläckig från min andra målning och det "söta paret" såg mest ut som två ihopkluddade färgfläckar. Men Grattis på dopdagen-kortet blev fint och den blåa målningen blev helt okej. Kul var det iallafall!

Har fått schemat till skolan! känns helt okej faktiskt :)


Snart, snart, snart...

    2010-08-12 / 16:09:16 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  

...SNART bokar vi biljetter till Afrika! Kom hem till Daniel vid 12 och efter lite skitsnack och chill på balkongen satte vi oss ner och skrev ett brev till Gambiagruppen och sökte bidrag hos Lions, rotary och Inner wheel. Sen ringde vi till de och pratade lite mer för att få bättre info. Sten-Åke som vi pratade med var jättestöttande, det har skett ett kulturutbyte där tidigare med folk från Alingsås så han kunde nästan försäkra oss om att detta skulle gå att genomföra. Det ser ut som att vi åker den 2:a eller 4:e januari och stannar i två veckor. Jag har tittat på bilder från Gambia och jag längtar så otrooooligt mycket nu. TÄNK vilka underbara foton jag kan ta! Detta kommer bli grymt!


Gambia

    2010-08-11 / 14:59:24 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  
Mamma kom för ett tag sen hem från Indien där hon hade jobbat med ett projekt för att ge skolbarn tillgång till rent vatten. När hon berättade om upplevelsen kände jag ett sug efter att få göra något liknande. Att hjälpa människor är något av det finaste man kan göra. Så nu är det dags att börja tredje året på gymnasiet och projektarbete börjar bli aktuellt. Tanken var att jag skulle göra en dansfotobok eller utställning med dikter och bilder. Jag hade redan börjat som smått med bilder till detta men när daniel berättade om hans plan för projektarbete kände jag att jag mer än gärna ville göra det istället. Det han hade tänkt sig skulle ge så mycket till både honom och andra och jag ville göra projektet med honom.

Han hade tänkt sig att åka till Gambia och undervisa dans för barn. Nu, någon månad senare ska jag och mamma alldeles strax åka ner till Kivik för att träffa Daniel och hans mamma, diskutera resan och förhoppningsvis snart köpa biljett till jullovet. Vi har mycket att planera och förbereda. Mycket är fortfarande rörigt men vi vet att vi vill och kommer genomföra detta. Vi måste kontakta skolor, dokumentera, planera vårt dansprogram och mycket mer. Jag skrev ett mail till Gambiagrupperna igår och frågade om de var intresserade av att bidra eller samarbeta med projektet och jag fick svar idag. De ville gärna hjälpa till med kontakter och skolor och det känns superkul!

Kommer skriva en hel del om detta projektet i bloggen :) Känns bra att göra detta. De kanske har en massa att lära oss om Afrikansk dans! Nu ska jag vidare till Kivik, CIAO!


Likt vinden

    2010-08-11 / 04:03:11 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  

Jag började blogga för vääldigt längesedan, först ville jag att det skulle vara en blogg endast om dans, har inte hittat så många rena dansbloggar. Men sen blev det en blogg om både dans, fotografi och allt annat jag känner för att skriva om. En period var jag väldigt aktiv men som för många andra är man aningen mer entusiastisk i början för att det sen dör ut, det gjorde det för mig. Men Daniel har peppat upp mig till att börja blogga igen. Tycker det är kul att mina vänner kan följa den, att jag kan dela med mig av bilder, texter och både nödvändig och onödig information om dansen och hur många pirouetter jag klarade av den där danslektionen med Sian.. Vill börja blogga igen för det och för att bara kunna skriva av sig lite. Har en del projekt igång till hösten som jag vill skriva om och låta folk följa så nu blir det en nystart för bloggen.

Jag bestämde mig för att lägga mig tidigt idag och försöka vända på dygnet, men ändå sitter jag uppe halva natten. Har spenderat kvällen med några avsnitt Sex and the city och Vänner, tacos och chips med dipp. Daniel har varit med på telefon i säkert mer än en timme, vilket är jättetrevligt! Förutom det har min inspiration varit på topp. har känt att jag vill måla i flera dagar nu, letade igenom hela huset efter duk och färger men jag hittar inte min lilla gömma. Det slutade med att jag vid 2 tiden inatt satt och lyssnade på Lars Winnerbäck och skrev dikter istället. Hans texter är en stor inspirationskälla! Av att ha lyssnat på låten "Elegi" ett par hundra gånger (overkill men ändå, nästan..) blev det en dikt. Jag har inte jobbat stenhårt med den men detta är vad jag kom fram till.

 

 

Du tittar på mig när jag dansar med vindens melodi

Vinden som gråter högljutt likt poetens elegi

Medan vågor slår mot den nakna bryggans slut

Och medan min kropp klagar i dansande attribut

Från Tydlig till vag, från synlig till luft

Har känslan stormat iväg som vindens oförnuft

Vi dansar i en cirkel, tillbaka till start

Och du och jag kommer ingenvart

Förrän vinden blåser ikapp vår tragedi

Och vi dansar tillsammans med blåstens melodi

 

RSS 2.0