Snart

    2011-12-28 / 14:14:23 Publicerat i Min Vardag - Skola  
Lycklig, förväntansfull, spänd, nervös, hoppfull, rädd, pirrig.
Den 9:e februari flyttar jag till Brisbane, Australien för att plugga på Queensland University of Technology! Linjen Creative industries. Det är en utbildning där jag får kombinera olika inriktningar. Man väljer två majors (man kan välja mellan b.l.a dans, media och kommunikation, journalistik, drama, mode, litteraturhistoria, musik), sedan väljer man även två minors. På så sätt kan man forma sin egen utbildning.
Det var genom Study abroad som jag hittade denna skolan, i våras hade de en mässa om utlandsstudier i Malmö. Gick dit, förväntansfull, men visste inte vad jag var ute efter egentligen. Första tanken var Griffith university som också ligger i Brisbane och jag sökte bachelor of photojournalism, även fast jag var tveksam till en fotoutbildning. Jag älskar att fota och det skulle varit underbart att jobba som fotograf, men jag har så många viljor och visste inte om jag skulle våga rikta mig in på EN grej. Jag tänkte att jag skulle veta vad jag ville om jag kom in. Jag kom in, blev jätteglad över det men istället för att känna att jag ville detta så blev jag ännu mer tveksam.
Jag har vetat om att bachelor of creative industries på QUT har funnits under hela tiden men inte uppmärksammat det så mycket, men när jag tittade närmare på utbildningen kändes det helt rätt. Jag var ute i god tid med ansökningen till Griffith men tanken på att söka till QUT kom i sista sekund. Hade inte alls några höga förväntningar och visste att det inte var säkert att jag skulle komma in. Men bara någon vecka senare fick jag beskedet, tackade ja med detsamma och började ordna med allt annat som kommer till.
Nu är det snart dags, tiden går snabbt. wow!
RSS 2.0