Disney on Ice

    2009-01-27 / 18:27:51 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
I söndags kände jag mig som ett litet barn igen. Jag, Mattias, Mamma och mina syskonbarn åkte till Malmö till den nybyggda arenan för att titta på Disney on Ice! Det var väldigt kul och häftigt att se. Konståkning är verkligen jättefint, blir ite avis när jag knappt kan stå på ett par skridskor :( Fina dräkter också! Väldigt häftigt att se. Snövit och Askungen var nog bäst :) I pausen tog vi bilder på oss och fick den utskriven med en ram, Kul!


Ny frisyr!

    2009-01-27 / 18:12:39 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Jag har färgat håret och det känns bra, jag trivs i det fast jag var väldigt skraj innan Elin började färga. Jag var rädd att det skulle bli alldeles för rött men det blev bra! Det var i fredags så jag har hunnit vänja mig nu. Vi hade en jättetrvlig kväll hemma hos Michelle i Malmö, vi var några stycken som lagade mat, färgade hår, tittade på let´s dance, pratade, charader och massa kul! Mycket ovanliga charader.. Men skoj var det!


Tjejkväll!

    2009-01-22 / 22:44:20 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Emma är här idag, vilket känns jätteskönt och kul :) Det har inte blivit att vi har träffats så mycket, men nu börjar jag verkligen komma till rätta här i Lund och idag sover hon här! Efter skolan solade vi med Christoffer som tyckte vi var konstiga som bara låg still i ett solarium, han var tydligen en sprallig solare som vände och vred på sig men jag och Emma är nog traditionella solare som ligger still på rygg, haha. Sen gick vi vidare på stan en runda och köpte lite tillbehör till att fixa våra naglar och kollade lite nya hårfärger till imorgon, lutar mot lite mörkare brunt med röd nyans =) Hoppas det blir bra!

Vidare till konsum och mathandling och sedan hem för att äta och prata en massa, tack för det! De blev en typisk tjejkväll för oss med nagelfixning, skräck- promenad i en mörk botanisk trädgård och fika på stan! Dena dagen behövdes verkligen för att liva upp och göra allt roligare!

PUSSKRAM

Vila, Plugg, Vila, Plugg

    2009-01-20 / 19:25:02 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Ont i kroppen idag, huvudet och hela ryggen. Jätteskummt. Trött, helt slut. När ska det gå över!? Jag stannade hemma från skolan och sov till klockan 13.00
Aja, jag ska plugga lite till och duscha och så ska jag sova :) Godnatt!

benjamin buttons otroliga liv

    2009-01-18 / 23:44:11 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  

 

Jag gick på bio här om dagen med min bästa kompis och min pojkvän och vi såg Benjamin Buttons otroliga liv. En rörande och fin film som får en att tänka efter. Den hade allt, drama, fantasi, tragik och komedi. Man skrattade, lyssnade noga, tog till sig, fick lite tårar i ögonen och skrattade lite till :)
Den har nog blivit till en av mina favoritfilmer! Jag tycker i vanilga fall mest om realistiska filmer men trots att denna var full av fantasi så var den otroligt bra. Det är just den fantasin som jag tycker är så otrolig. Att ingen har kommit på att göra en sådan här film tidigare! Jag kände en medkänsla under hela filmens gång och jag kunde tänka mig in i situationen. Själva sättet filmen var gjord på påminde om "The notebook" som jag också tycker om väldigt mycket. Filmen var fin rakt igenom med bra budskap, Att tid och ålder inte har någon betydelse och att man ska göra så bra man kan av situationen man är i. Om man misslyckas så ska man försöka ha styrkan till att börja om igen. Att man ska acceptera hur det ligger till och leva livet!

Film kan förmedla så mycket och visa så mycket. När man skapar film kan man skapa vad som helst och få tittaren att tänka. Vissa filmer är ju inte riktigt så, och de kan också vara jätteroliga att titta på. Man behöver något lättsamt också. Men vissa filmer använder verkligen skapandet och visar något som man faktiskt blir berörd av och det gjorde denna filmen. Man fick följa en man under hans liv, Visserligen ett lite annorlunda liv men det är det som gör det så bra! Att man får se hur mannen hanterar allt och accepterar det. Och man kommer historien så nära. Allt var så bra gjort och skådespelarna var väldigt bra!

Min favoritdel var slutet, när man fick se hur hans liv slutade. När han var barn såg han ut som en gammal gubbe och hans kärlek var ett vanligt barn. De båda satt då och lyssnade på när flickans mormor läste samma bok som Flickan själv läser för Benjamin när han är ett litet barn och hon är gammal. Det var en häftig effekt. Hon såg honom glömma hur man pratade fast som en liten pojke istället för en gubbe. Hon såg honom bli mindre och yngre och glömma hur man skulle gå, till slut glömde han hur man pratade och hon var en gammal dam när han låg som ett spädbarn i hennes famn och somnade in. I filmen sa hon "Han gav mig en blick som visade att han visste vem jag var"
 
Jag blev tagen av denna historien. Man föds ovetande om hur man ska ta hand om sig själv och man dör likadant, "Livets cirkel" vad spelar det för roll om det går åt andra hållet?  En favorit? Absolut :D 
Se den!

folksjukdom?!

    2009-01-18 / 23:12:50 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Är det någon konstig folksjukdom att vara slarvig eller? Jag kämpar som en gris för att hålla koll på mina grejer men allt kommer bort. Jag har tappat bort mina nycklar så otroligt många gånger! För det mesta hittar jag de igen men vissa gånger har jag fått använda reservnycklar och göra nya. Någon gång per dag om inte två för jag lite lätt panik och letar efter något i min väska eller i fickorna. Sen hittar jag det jag letar efter, lägger det på ett mcyket säkert ställe och "POFF" så glömmer jag vad mitt otroligt säkra ställe är någonstans. En gång tappade jag bort min cykel för jag glömde var jag hade ställt den och jag hittade den några veckor senare utanför KappAhl! Jag har tappat bort min mobil en gång, bankkort en gång, gymnasiekort två gånger.. Jag skämms när jag läser detta, hur slarvig får man bli? Jag antar att jag kommer bli en mycket senil gammal tant som inte håller reda på var jag bor när jag blir gammal. Jag känner mig redan gammal... haha.

Men jag är glad över mitt nya rum :) Malou som bodde i detta rummet innan mig hämtade hennes säng förra veckan och mamma och pappa kom dagen efter med nyinköpta möbler och vi fixade till det här i Lund och jag är jättenöjd! Kul att träffa mamma och pappa också, vi åt pizza :) Man känner sig så vuxen nu när jag för det mesta bor själv. Fast jag tycker det är skönt att vara hemma på helgerna!
 

           

SKÄRP DEJ SARAH

    2009-01-15 / 21:51:11 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Vad har hänt? Jag lovade att detta skulle vara något jag inte skulle lägga ner. Det är så lätt hänt att bara strunta i saker jag börjar med men jag lovade faktiskt att hålla igång detta så nu får jag skärpa mig och börja skriva i min blogg igen. Det har hänt en del sen jag skrev sist men jag drar en liten sammanfattning av mitt jullov:

* Jul hemma hos Mamma med henne, min bror och hans flickvän. En annorlunda jul jämfört med de andra jularna som mer har varit av en "Barnjul" Med tomte och allt. Nu blev det en lite mer tråkig "Vuxenjul" som gick över rätt så snabbt men även om det var så var det trevligt att umgås med familjen och se glada miner när presenterna öppnades.
*Nyår hos Kompisar med några vänner och Mattias :) Trevligt med god mat och kul sällskap. Älskar nyår, fast jag är otroligt rädd för raketer (Också åska, höjder, flyga, spindlar och.... ballonger...)
*På nyårsdagen åkte jag vidare till Stockholm och det var inte en så värst tråkig tågresa som väntat eftersom jag träffade en kompis från skolan som satt på samma tåg. Men helt plötsligt började jag känna mig väldigt illamående och jag brukar inte bli åksjuk så det var lite skumt. Men annars gick resan bra och jag spenderade 4 jätteroliga dagar i Stockholm med släkten! Vi såg bland annat nötknäpparen som var fantastisk!
* Dagen efter jag kom hem från stockholm var jag på bröllop, vilket var superromantiskt, fint och roligt! Mattias faster Jenny gifte sig med Berra (Bertil) och det var väldigt fint att vara med. Mattias, olivia och Ellen (hans nästkusiner) sjöng och spelade Jeff buckleys version av Hallejujah i kyrkan och "Utan dina andetag" med Kent under middagen och det gjorde de hur bra som helst.
* Den 10 Januari fyllde min brorson 8 år och d et firade vi med tacomiddag hos min bror. Älskar mina brorsbarn så mycket, de är världens gulligaste och sötaste! Jag fick dock sitta och läsa en "never ending story" om prinsessor och sen en bok om Djungeldjuret Hugo för Jessica. Men det är bara roligt.
*Förutom det har det blivit många mysdagar med Mattias och innan skolan började hade vi en liten träff med några klasskompisar hemma hos Daniel och hade en heltrevlig kväll.


Och nu har skolan börjat igen! Denna terminen känner jag mig PEPP! Jag har varit trött. seg och inte så uppåt på sistone men nu kommer gamla jag tillbaka igen och vill satsa på dansen så mycket jag kan och ha så kul det bara går. Jag antar att alla har sina perioder då man känner sig lite mindre glad. Men nu börjar allt kännas mycket bättre!

Något kul som hände idag:
jag träffade en tant påväg hem som ville ha hjälp med sina kassar hem, och jag ställde upp så jag följde henne hem och öppnade dörren. Det knäppa var det hon sa till mig:
Tant: Usch vad jag hatar detta stället, det är så skitigt och att leva i en sådan här underklass hatar jag.
Jag: Oj.. mm.
Tant: Ja jag jobbar ju som jurist och jag kommer rån Stockholm och jag har alltid bott i stora dyra takvåningar så detta är en stor omställning för mig. Men som tur är så stannar jag inte så länge.
Jag: Jahaa. okej, har du din familj i Stockholm då?
Tant: NEJ! SLÄKT ÄR INGET ATT FÖRLITA SIG PÅ.
Jag: Inte!? :O
Tant: Aldrig, jag har goda vänner och de väljer man iallafall själv, jag har ingen kontakt med mina anhöriga
Jag: Ja okej det är väl viktigast att man mår bra,
Tant: Ja, och det gör jag inte här, Det är smutsigt! Jag passar inte in här. Om man är rankat högt i samhället så ska man inte behöva leva med dessa hemska människor.
Jag: Aja du komemr hem snart, hejdå.

Jag blev gnska chockad, men jag ville helst skratta. Aja, jag hjälpte iallafall en tant med kassorna och att öppna dörrar?..
 Fina dörrar dessutom, i ett fint område..

Ha det fint! :)
RSS 2.0