Mario Mushrooms

    2008-11-26 / 19:50:05 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Egentligen har vi inte jättemycket teoretiskt i skolan, men med all stress och alla krav inom dansen blir man så trött och det är svårt att koncentrera sig på alla  läxor och det känns mycket. Så nu sitter jag här och pluggar och väntar på att ugnen ska bli varm för jag ska ha köttfärspaj. Idag fikade jag med Daniel och Anna, det var trevligt! Och nu väntar allt pluggande... Jag längtar till helgen så att jag kan få vad med min Mattias :) Som för övrigt tycker jag är konstig som inte vet vad en mario mushroom är :P Spelade alltid super Mario när jag var liten men jag kommer bara ihåg en figur och det var den lilla gubben med hatt. Kommer inte ihåg att det finns Mario mushrooms också som man kan hoppa på? När Mattias förklarade trodde jag man hoppade på den lilla figuren Toad. Men tydligen finns det fler svampar, förvirrande XD Haha onödigt ämne att skriva om men nu blev det så :) 

Godnatt

    2008-11-25 / 21:50:23 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Nu ska jag bara prata klart med Matty <3 sen ska jag lyssna klart på Alexi Murdoch och plugga :) Sen sova =)
Godnatt .

Sharing different heartbeats, in one night

    2008-11-25 / 21:40:32 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Ikväll fick jag musikfeber! Jag är trött och seg men glad och på musikhumör! Ikväll lyssnar jag på:
- José Gonzales, fy vad han är bra, tycker mycket om hans låtar och röst. Heartbeats, Teardrops, killing for love och crosses är fina! Visste inte att heartbeats och teardrops är covers förrän min bror sa det, originalen är också väldans bra tycker jag :) Heartbeats - The Knife (Skitcool röst) teardrops - Massive attack. Matty Prins har lärt sig heartbeats på gitarr :D Men jag har inte fått höra än :P

To call for hands of above
To lean on
Wouldn't be good enough
For me, no

One night of magic rush
The start a simple touch
One night to push and scream
And then relief

Helgen spenderade jag först med Matty och på lördagen var jag hos P med Emma och Mattias. Vi bakade shackrutor och tittade på hey baberiba :) på söndagen var det öppet hus och jag var där från 11 till 12 och sen åkte jag, camolie, karolina och Emma hem till Caroline och hade jättekul! Vi pratade, tände ljus, åt stenugnsbakad pizza, hade spakväll med ansiktsmasker och bastu, rullade i snö, tittade på Mama Mia och Greveholm. Helmys! Abba var en anledning till musikfeber. Och filmen är så himlans bra, man blir så glaaad! Men greveholm slår nästan xD Tidernas bästa och roligaste julkalender,, känner att jag måste köpa den dvd:n :P Här är därför första avsnittet!
Jag älskar Mattias

Alive

    2008-11-19 / 21:56:37 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  
Kom på vad jag ska redovisa om på engelskan. Vi fick välja vad som helst och jag tänker prata om Nando Parrado. Han var med om en flygolycka på 70-talet- Ett rugbylag från Uruguay skulle ha match i chile och under flygturen förstördes något i planet och det störtade rakt ner i anderna. Planet delades på hälften och vingarna kapades av. 19 stycken av passagerarna dog i kraschen och 16 överlevde. Men nu kom nästa utmaning. Att överleva på 12 000 meters höjd. Nandos mamma och syster var med och de dog någon gång under de två månaderna de spenderade uppe i bergen. De hade inte mycket kläder på sig och den mat de hade försvann snabbt. Nando överlevde på en chokladtäckt jordnöt på tre dagar. Första dagen åt han chokladen, andra dagen ena halvan av nöten och andra dagen, andra halvan av nöten. Det kom laviner och de låg nergrävda i flera dagar. De fick ingen kontakt med männsikor nere på marken genom radion men de kunde få in radiokanalerna och efter ett par veckor hörde de att sökandet efter de hade avslutas och att de hade dödsförklarats. efter en månad bestämde sig Nando för att klättra i bergen för att hitta ner  till marken så han och en till började klättra men de upptäckte snart att de gick mot fel håll, de trodde att de hade störtat någon annanstans. Men till slut såg de en man på en häst som de ropade på och på det sättet räddades de. Händelsen har blivit till film baserad på Nandos bok. För några år sen när vi reste träffade jag Nando! Jag visste ingenting om detta och det var en slump att jag hamnade på hans föreläsning. Hans historia fick mig verkligen att  tänka efter, skulle man klara något sånt själv? Han sa att han aldrig skulle tro att han var kapabel till något såånt men att man gör otroliga saker när det väl gäller och att man kan kräva väldigt mycket av sig själv. Han är en riktig kämpe och det var en upplevelse att få prata med honom!!

För övrigt händer iinte så jättemycket, min plånbok är upphittad!! Vad tur jag har, den låg på espresso house, nu är jag riktigt glad! Ganska mycket i skolan, jobbade med historieredovisningen om kvinnor på medeltiden idag. Vår grupp tog foto idag , kul! Några exempel här:


SAKNAR MIN ÄLSKLING

Restaurang =)

    2008-11-11 / 19:24:04 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Sitter och väntar på mamma, hon ska sova hos mig idag eftersom hon går coachingutbildning i Malmö, så det blir närmare för henne att natta här. Vi ska äta på restaurang och sen flytta upp lite fler grejer som hon har med sig, jag är fixad och klar och har städat hela rummet, ristat ut sängkläder och allt. Så här är det fint! Innan idag var Ina på besök här och vi drack te och pratade en stund. Annars har det inte hänt något speciellt i skolan, förutom yogan idag på strechen, vill börja på det för det var riktigt jobbigt och kul. Men det finns ingen tid till det tyvärr.. Vi ska förbereda en muntlig uppgift på engelskan, presentera en artikel. Hittade en bra artikel om lycka. Tycker allt är så fixerat vid dåliga nyheter i tidningar så jag läser nästan aldrig tidningar. Kul att läsa något uppmuntrande. Tänkte efter lite på vad vi pratade om på matten förra veckan med vår mattelärare. Kimia i klassen frågade om man kunde ta reda på livets mening med matematik och så började vi prata om det och kom in på att man aldrig kan bli fullt lycklig eftersom när man nått ett mål så börjar man leta efter ett annat och blir därför aldrig nöjd..? Kankse, kanske inte. haha konstig diskussion men så kan det bli ibland. Nu kommer Mamma snart så nu slutar jag skriva, PUSSKRAM!

jag älskar mattias :)

Helg där hemma!

    2008-11-09 / 20:56:10 Publicerat i Min vardag - Allmänt  

I torsdags träffade jag många bekanta, jag åkte hem till Kristianstad och på tåget träffade jag Jonna som jag spelat basket med en gång i tiden. Sen träffade jag Alex från min gamla klass och på stan träffade jag Emma, Mattias och Tommy. Jag Emma och Mattias fikade på Nostalgia, blåbärspaj och chailatte :) Mmm. Där satt vi och hade det trevligt, älskar fik, skitmysigt! Jag och Mattias gick i ösregn hem till mig och pluggade och åt god mat med mamma. På fredagen tog jag tåget hem till Kristianstad igen och gick på bio med Emma och Mattias, Macs payne (Fast jag ville att den skulle hete Marks priest, det lät bättre xD) Den var sådär, ganska bra men jag har lite svårt för sånna filmer. Lite för overklig. Annars var den bra gjord! Jag gillar verklighetsbaserade filmer bäst, komedier är såklart alltid roliga men om jag är på humör för att se en film som jag vill lägga ner tid till ser jag helst verklighetsbaserade filmer eller drama med djup story. På lördagen sov jag länge, det behövdes. Och när jag vaknade gick jag till Mattias skola som hade öppet hus och sen var jag med Matilda som jag inte träffat på ett tag. Hennes mamma firade 50 år så det var masa släkt där, Matildas mormor är gullig hon XD Jag och Mattias åkte hem till honom och tittade på film på kvällen och idag, söndag tog vi det också bara lugnt och hade myspys! Vi var också väldans duktiga och gjorde hemmagjorda köttbullar. Vid fyra kom pappa och hämtade upp mig, vi körde vidare in till stan och åt på restaurang. Egentligen var det inte meningen att fira honom, han är inte så himla pigg på uppvakningar och presenter men jag kände att jag ville ändå så det blev restaurang med honom, hans sambo och min bror. Det var trevligt :) Tåg tillbaka till Lund sen, och nu tittar jag på perlamentet.


Hej Lund!

    2008-11-04 / 21:52:38 Publicerat i Min vardag - Allmänt  

Andra skoldagen efter höstlovet och även andra dagen som Lundabo! Igår sov jag min första natt här i lägenheten som jag delar med Maya och Malin som studerar på högskola. Mitt rum är fint och lägenheten är mysig! Och bara tnågra minuter att gå till skolan! Galet bra :D Var väldigt osäker om detta skulle vara det rätta, jag kanske skulle klara att pendla ändå. Men jag vet att detta är rätt i längden så det var lika bra att köra på det när jag fick chansen :)  Det känns spännande men lite läskigt så jag är glad att jag kan åka hem på helgerna. Igår skulle jag storhandla på konsum men hade glömt mitt bankkort så jag hade bara råd med en pastasås för 25 kr, gott men jag hade inte råd med frukost. Men när jag kom hem så lagade jag ihop min första middag här och firade lite lätt med tända ljus xD Idag var det otroligt skönt att  jag gick till skolan 07.55 och kom fram 07.58! Efter skolan blev det att handla på konsum igen, denna gången i förhoppning om att bankkortet skulle funka och det gjorde det såklart inte. Fast det blev handlande ändå, fick låna pengar, och middagen idag var köttfärspaj.

Lovet var mysigt och avslappnande men det gick alldeles för snabbt. Ville ha mer tid med Mattias och kompisar och familj. På fredag kväll var de flesta från skolan i Malmö för att se Jesus Christ Superstar och jag kom till kristianstad vid ungefär 00.00 Det var sent men kände starkt behov av att träffa Mattias så jag tog bussen dit och han kom med cykeln. Vi tittade lite på film och sen somnade vi :) Lördagen blev en mysdag och på söndagen var jag hemma och skrev på min engelskauppsats. På kvällen träffade jag bland andra Emma, Augusta och P och hade filmkväll hos emma. På måndagen var  det skräckfilmskväll hos Mattias med kompisar. På onsdagen åkte vi en runda till Lund och flyttade in grejer och på torsdag kom höjdpunkten. Min försenade 6 månaders överraskning. Spa och massage! Så himla mysigt. Rekomenderar verklige Hälsa och Helhet, tycker om det stället väldigt mycket. Jag och Mattias hade det hur bra som helst. Efter det handlade vi på maxi, gjorde plättar och tittade på Happy feet. På fredagen var det Halloween och vad är halloween utan bus eller godis? Jag, Ellen och Mattias klädde ut oss och tjänade ihop 60 kr och en stor marabou daimchoklad. Efter det spelade vi och emma + amina laserdome. På lördagen var vi hemma hos Niklas i Everöd på poolparty. Måste skriva om hans hus. Inte klokt hur fint och stort det var, ett riktigt slott med tusen rum, pool, jacuzzi och bastu. Väldigt, v'ldigt fint! Lovet avslutades med middag med familjen hos oss. Vill ha mer lov, men detta känns spännande och jag kommer trivas här i Lund också.

RSS 2.0