Studying sombrero style

    2012-02-28 / 12:47:03 Publicerat i Min Vardag - Skola  
Första dagen med föreläsningar på universitetet! Det firade jag med hamburgare och fick en gratis sombrero, kalender och cola, haha. Jag var inte så nervös som jag trodde jag skulle vara, första föreläsningen var kl 08 imorse, People and Practices som mestadels är till för oss själva för att utforska och utveckla oss själva inom det område vi riktar oss in på. Vi kommer också studera kommunikation och skrivande. Nästa hade jag inte förrän 16.00 och det var marknadsföring, vårt universitet har blivit klassat som den bästa i Australien inom det området. Det tyckte jag var riktigt häftigt. Men det kommer bli svårt... Jag gillar utmaningen, men jag vill kunna bli bra på detta och inte bara kämpa med att klara kursen. Det kommer förmodligen släppa med tiden men idag hade jag svårt att förstå allt föreläsaren pratade om. Salen var gigantisk, jag vet inte hur många vi var där men ett par hundra åtminstone, duken var stor som en bioduk :O I pausen satte föreläsaren på U2 på hög volym och hela klassen slappnade av lite, tydligen kommer han ha musikpauser. Haha. Han pratade om grunderna i marknadsföring överlag och han gick lite djupare in på att marknadsföra b.l.a filmer och vi kollade på trailern från Sagan om ringen, han pratade om fel som många gör, vad som är viktigt att tänka på och annat intressant, men fortfarande svårt att förstå alla ord (inte accenten, den är lättare att fatta nu men ord som säkert skulle vara svåra att hänga med på bara på svenska) Google translate blir nog min vän ett tag framöver. Än så länge känns detta väldigt lovande, föreläsarna är väldigt bra och ämnena är kul och intressanta. Fortfarande lite oro med dansen dock, väntar fortfarande på svar från dansläraren om det skulle vara möjligt att ordna mer praktiska kurser till mig inom koreograferande och några morgonklasser i balett och modernt. Just nu har jag ämnet kroppens arkitektur där vi kommer gå in på hur man ska jobba som dansare, gå in på yoga, stretch, anatomi.
Nja, sådär bild men var ändå tvungen att fota innan första skoldagen, höhö. Nytt linne för 70 kr, budget!
Benji och Chloe med sombreros

Är man student så är man

    2012-02-28 / 12:10:51 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Det gäller även att tvätta.. Jag testade vår tvättmaskin (en betaltvättmaskin 3 dollar, utomhus) igår och den funkade...sådär... Kläderna blev inte direkt rena och det känns som onödiga pengar... SÅ när jag kom hem undrade Jenni om jag behövde duscha... För hon hade badkaret fullt med kläder. Haha perfekt, tänkte jag och slängde ner mina också. Jenni trampade som aldrig förr och jag hejade på och hängde upp kläder. Så funkar studentlivet (och nudlar)

update

    2012-02-27 / 12:18:25 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Tvättat, handlat och städat är vad jag har gjort idag. Sa även hejdå till Jonna kl 05 i morse, förhoppningsvis kommer hon tillbaka snart :) Nu ska jag försöka förbereda mig så gott det går inför imorgon och min första riktiga skoldag. Har en klass mellan 08-09 och sedan en 16-17 på ett annat campus. Lite nervöst men bra nervös, nyfiken och spänd på det här nu! Det var bra att vi hade orientation week så man fick koll på lite iallafall. De kommande veckorna blir det väldigt mycket nytt men folket är så hjälpsamma så jag är inte orolig. I helgen kommer finaste Karolina hit till mig, galet att jag på 2 veckor i Australien har träffat lite folk hemifrån!
Jag sökte jobb som kitchen hand på performing arts centre men fick det inte tyvärr, nu har jag sökt på skolans egna kreativa avdelning för utställningar och uppvisningar, events. Hoppas på det. Men kommer lämna in mitt CV överallt denna veckan- snabbmatställen, mataffärer, restauranger, cafén. Hoppas på att jag får ett jobb snarast.
Bild från helgen, 3 av mina huskompisar, Jennie, Ben och Mammat + Jonna och Stefanie på besök

Efter ett år på andra sidan jorden

    2012-02-26 / 15:21:10 Publicerat i Min Vardag - Vänner och Familj  
Jonna min fina barndomsvän som har varit i Australien ett år nu fick jag äntligen träffa igår! Hon har rest runt och jobbat och åker vidare till Hong Kong och sen hemåt imorgon. Men får ha henne här hos mig en stund iallafall, så underbart att träffa henne! kärlek <3

it´s raining pen

    2012-02-24 / 08:03:20 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Lång fixdag! Jag åkte in till campus i stan för att skriva CV, skriva på något papper om att få vara med i en klass som jag inte får plats i men som jag ska läsa och gå till Performing Arts Centre där jag lämnade in mitt CV. De söker just nu hjälp med städning och kök, jaaaa säger jag! Att få jobba där skulle varit bäst och jag knyter förhoppningsvis kontakter och kanske kan få jobb som något annat än städerska längre fram. Tänkte att jag skulle gå dit och ge ett jättebra första intryck men det ösregnade och jag såg ut som en genomblöt trasa och när jag kom dit hade jag svårt att förstå vad han sa och jag verkade nog rätt dum. "Do you need a pen?" (ööh, jag tänker. behöver vad, vad sa han)  5 sekunder senare, "Sorry, what did you say?" "P.E.N, PEN?!!?? Do you need one?" "oh oh sorry no I´ve got one.... right here...(BIG SMILE)"
Efter mitt besök där tog jag bussen till The Valley och hämtade upp mitt bankkort, betalade hyran och nu är jag hemma för mat. Ikväll är det Toga-fest i stan, Guinnes rekordbok på plats för att dokumentera händelsen av flest personer som har på sig togas samtidigt. Jag kan inte gå, men kommer säkert få en trevlig kväll. Ska träffa lite kompisar på Birdees.

Kurser klara

    2012-02-23 / 11:45:59 Publicerat i Min Vardag - Skola  
Här hör jag nya uttryck och missförstår ibland, folk här har slang som jag inte hört innan. Igår satt jag med en tjej som läser samma program som mig och hon sa "Here we will meet heaps of people" (heaps=många, men det lät som hips people eller hippie people) Sitter just nu i TV-rummet med två av mina huskompisar och pratar om hälsa och bra mat. Den ena sa: "To survive you need water, vegetables and a little bit of meat", medan jag hörde "a little bit of me". Jodå det blir en del skratt och man kan känna sig rätt knäpp ibland :P
Nu har jag registrerat mig till mina kurser, jag älskar att vi har sådan frihet här och kan utforma vår utbildning med måånga valmöjligheter. Det är något man verkligen ska ta vara på. Det finns olika sätt att kombinera utbildningen på och jag har valt att läsa inom ett område som huvudinriktning och läsa två till områden vid sidan om. Plus två tillvalskurser där jag kan fördjupa mig ännu mer i dansen eller läsa foto. Entertainment är min Major. Vi kommer plugga inom områden som managment, marknadsföring, ledarskap, producentskap, problemlösning, networking. Min ena minor är i dans, däremot är det inte så mycket praktiskt utan dansstudier ur ett teoretiskt perspektiv men jag tror att det kan vara bra för mig. Jag har iförsig frågat om det finns möjlighet att byta ut vissa ämnen så vi får se, annars är jag nöjd iallafall! Jag kommer att få en bred kunskap inom dansen som kompleterar bra och samtidigt fortsätta dansträning utanför skolan. En kombo mellan dessa två områden är jättebra för att kunna sträva mot att jobba med dansen men nödvändigtvis inte på scen.
Mina kurser denna termin är:

Marketing
Architecture of the Body


Creative Industries: People and Practices


Introduction to Entertainment

Wheel of Brisbane

    2012-02-23 / 08:55:34 Publicerat i Min vardag - Allmänt  

Real

    2012-02-22 / 14:13:47 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Denna veckan har vi fått lite välkomstpresenter från skolan. Tshirten där det står real (university of the real world) och armbandet med olika färger för varje fakultet bland annat. På armbandet står det "Kreativitet kräver mod". Jag undrar om denna tshirt kommer bli som LDMG:s mjukiskläder, de var så coola den första veckan i ettan och efter det låg de bara där i garderoben. Jag funderar på att gå med i någon klubb här på universitetet. Ska ta en titt imorgon på vad man kan engagera sig i, finns allt möjligt mellan himmel och jord. Quidditch klubb, piratklubb, religiösa klubbar, kultur, hjälporganisationer, gayklubb, dricka kaffe, hitta på saker och äta middag klubb, sportklubb, festklubb. Ja alternativ finns ju!
Till något annat. Min hyresvärd är väldigt snäll, han har tagit hit en fläkt och stol och förlängningssladd. Och han satte upp lite tavlor i rummet, vill nog inte dela med mig av motiven på tavlorna dock... Låt oss säga att de var barnförbjudna. Men bilderna är nu utbytta mot mig och Daniel på balen och mig och P. Kändes lite mer hemtrevligt så vis.

En tanke

    2012-02-22 / 06:25:12 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  
Vi alla söker, vi alla väljer olika vägar att gå. Att drömma är att hoppas. Vi vet allt, vi vet inget. Att sträva är att färdas. Färdas dit vi vill hamna, ingen annan bestämmer förutom du. Förvirring men också beslutsamhet, allt går hand i hand. Vi alla går hand i hand och ger varandra omedveten hjälp på vägen. Bara genom att vara och lyssna inspireras man av likasinnade. Inspireras att ta oss till den plats dit vi drömmer om, hoppas på och strävar mot. Vi samlar mod, vi handlar, vi satsar. Alla på våra egna sätt. Vi kanske hamnar på samma plats till slut, framtiden kanske väntar på oss för att vi ska kunna drömma, hoppas och sträva tillsammans. Ibland är det bara du som en självständig människa. Och du är stark, för du färdas av din egen vilja. Du kan, jag kan, vi kan tillsammans och vi kan på egen hand.

1 av 6500

    2012-02-21 / 09:19:01 Publicerat i Min Vardag - Skola  
Jag tänkte lägga upp en liten bild på mitt rum för er som är nyfikna på hur jag bor. Jag tänkte få allt undanplockat efter flytten och sen ska jag ta lite fler bilder men här kommer en iallafall! Igår var första infomötet för internationella studenter på Gardens Point Campus, jag gick dit med Benji som jag lärde känna på boendeservice förra veckan. Känslan att dras in i universitetsmiljön var häftig. Det var många event på gång med olika klubbar och organisationer som ville värva studenter, gratis plockmat och dricka (Langos för 2 dollar hoho) och en STOR, stor föreläsningssal! Tre timmars info om allt möjligt från säkerhet, plugg, hemlängtan, studiestöd, försäkring, klubbar och mer. Nu till vad jag reagerade på under en del av mötet. 6500 internationella studenter i år av ca 40 000 studenter på universitetet. Av alla de är det bara lilla jag som kommer från Sverige. Däremot var det 5 från Norge och 2 från Danmark, så jag har några grannar här! Snacka om att Benji skrattade åt mig när listan visades upp. Sen började föreläsaren be folk från olika länder ställa sig upp. Men det var endast de länder med flest studenter som ropades upp för presentation, rätt skönt att han inte gick andra hållet. Men en lärare kom ihåg min ansökan eftersom att det bara var jag som var svensk så det var ju lite kul. Idag var det en träff för internationella studenter inom Creative Industries och det var trevligt. Vi fick lite snacks och mingla runt med lärarna och de nya eleverna. Jag fick en väldigt bra känsla av att lyssna på föreläsaren och det var kul att få träffa några lärare, jag pratade med en elev från Tokyo som sa att hon alltid hade velat träffa en svensk pga att hon älskade Alexander Skarsgård. Iallafall, föreläsaren pratade mycket om att vi skulle ta vara på alla olika inriktningar och vägar man kan gå här och att det finns många möjligheter för en. "Now you are in control of your creative destiny" sa han om jag inte minns helt fel, det lät lite som att vi skulle ta över världen eller något liknande när han sa sådär, lite matrix känsla på honom xD Nej men det var verkligen intressant att lyssna på och man kände sig pepp! Efter det gick vi alla till en datorsal och skulle registrera sig för sin/sina majors/minors och jag har inte riktigt fått kläm på det än så jag ska tillbaka imorgon efter att ha tänkt igenom hur jag vill göra med dans studierna. Att ha dans som min andra major inriktning med 50 % dansstudier får jag dansa i praktiken medan jag som en minor mest studerar anatomi, historia och inte har så mycket danslektioner alls. Ingenting denna terminen. Jag visste ju detta men trodde det fanns en lösning på att byta vissa kurser, vilket inte var möjligt. Så jag har lite att tänka på nu. Jag är inte orolig, de är väldigt hjälpsamma så klasserna är nog lösta vid denna tiden imorgon! Då kan jag få mitt schema och sedan söka jobb, grymt!

Ett ställe att besöka

    2012-02-20 / 02:40:56 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Queensland Performing Arts Centre, QPAC har allt! Det är ett fantastiskt ställe, så många roliga events och uppsättningar, utställningar m.m. Jag gick förbi igår påväg hem från South Bank och förstod att jag kommer spendera mycket tid där. Tänk vad häftigt det skulle vara att jobba där :) Off to orientation week, day 1! :)

Det där med tvärtom

    2012-02-19 / 09:49:29 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
OBS! Bilden är tagen med en gnutta ironi.. Ja, det har gått snabbt att vänja sig vid allt som är upp och ner, omvänt och tvärtom men lite roligt var det allt i början när man gick lugnt och sansat på fel sida av gatan och efter lite för lång tid upptäckte att folk stirrade irriterat. Ni vet när man går på stan och helt plötsligt hamnar i en smal passage med en människa mittemot. Man väntar några sekunder på att den andra ska gå åt ett håll och när man inser att den inte gör det har personen också insett samma sak och båda tar ett steg till sidan och så är man där igen. Vem ska gå nu? Så håller man på sådär ett tag och till slut bryter någon tystnaden stannar till, vinkar med handen och säger "varsågod, efter dig". Hehe. Ungefär sådär var det i början. Men nu går det undan. Bältena är på "fel" håll och de gånger jag har åkt bil har jag försökt sätta mig i förarsätet, "Oops, sorry, In Sweden I would sit here" Klara var nära på att gå på en rulltrappa med riktning ner när vi skulle upp och alla går på händer. Okej det sista är inte sant, men lite kul skulle det vara. Imorgon början Orientation week, lite nervöst men det börjar lugnt, kommer bli riktigt kul! Morgondagen: 1:00pm-4:00pm International Student Information Session (ISIS) - Main Session 4:00pm-5:00pm International Students Social Event

Borta bra men hemma bäst?

    2012-02-18 / 04:21:20 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  
Fast vilket är nu hemma och vilket är borta? Jag hoppas att detta inte kommer att se ut som ett depp-inlägg. Jag kommer skriva hur jag känner och det är ganska upp och ner för tillfället, vilket jag räknade med när man flyttar och gör något sånt här, så missförstå mig inte ;) Det är fortfarande knäppt att se detta som mitt hem men det är ju det, tar nog ett tag till innan jag kan känna mig helt bekväm här men jag hoppas att jag kommer stortrivas! Jag har ordnat med ett boende nu, jag tackade ja väldigt snabbt eftersom det var det billigaste boendet jag hade stött på dittills och jag är glad att det gick så snabbt. Men kommer försöka hitta något annat under tiden jag är här. Det är ett hus som ligger i området Kelvin Grove, där mitt campus är. Så bara 10 min till skolan gångväg! Huset är gulligt och det är fullt av IKEA möbler! Mitt rum är mysigt och stort med vita träväggar (ursäktar att jag är så seg på bilder, ikväll och imorgon kommer jag att ladda upp!) Down side är att folket jag bor med inte tar hand om stället alls, det första jag gjorde när jag kom hit var att rusta upp och städa. Jag bor med 4 män som är runt 30 -40 som är här för sina masters degrees. En tjej är i min ålder som kommer från Tyskland och är här för att jobba och vi kommer bra överens. Det var skumt att sova här inatt, hela veckan har jag ju umgåtts med folk och aldrig varit själv. Nu kom plötsligt alla tankar som jag inte riktigt hunnit reflektera över mitt i allt fix. Jag kommer säkert kunna snart men jag har svårt för att se detta som en positiv upplevelse just nu och det blir mer en tuff utmaning. Hur ekonomin, jobb och plugg ska gå ihop är en fråga och saknad är något som är lätt att påverkas av i nuläget. Jag ser fram emot måndag då Orientation week börjar, alla frågor kring om jag kommer trivas med skolan blir besvarade då och jag kommer att få träffa massor av nytt folk! Veckan efter det sätter studierna igång, så fort jag har fått mitt schema så ska jag även börja söka halvtidsjobb! Jag försöker lugna mina nerver och se det som att jag helt bestämt pluggar denna terminen men kanske inte alla år. Om det är så att jag är här 1 eller 2 terminer och sen inte studerar vidare så är inte det något problem. Då har jag läst ett antal kurser och det blir som ett study abroad program. De flesta åker hit för att plugga 1 eller 2 terminer, antingen tillgodoräknas kurserna i en utbildning i Sverige senare eller så är det i vilket fall som helst en riktigt bra erfarenhet. med detta menar jag alltså att jag inte är bestämd över att stanna för en hel bachelor degree på tre år. Men jag har turen att kunna bestämma mig för att göra det efter terminens gång. Nu är det väldigt öppet för mig, det kan bli en bachelor eller så blir det fristående kurser. Det känns helt okej och det underlättar att det finns olika möjligheter. Nu har jag ju inte ens börjat plugga så det är för tidigt att bestämma något men dörrarna står öppna för mig och det finns flera vägar för mig att gå. Bild från South Bank, Jag och Klara ska dit idag med, förmodligen imorgon också. Än så länge mitt favoritställe i denna stan! Helt annan känsla än inne i CBD men ändå så nära myllret.

Enter confused Sarah

    2012-02-13 / 15:33:33 Publicerat i Min Vardag - Skola  
Just nu är saker och ting rörigt och man får handskas med saker som är svåra att ta hand om bara på svenska. Boendet är inte löst ännu, ska på en visning imorgon och har hört av mig till massor och har fått samtal men det var inte så lätt som jag trodde att ordna billigt boende. Håller tummarna! Imorgon ska vi egentligen checka ut från Hostelet men vi stannar 3 nätter till. Hoppas på att hinna med det mest akuta på den tiden. Idag blev bankkonto, MITT STUDENT-ID och buss/tågkort ordnat!
Så idag var första gången jag skulle till skolan, inte mitt campus men ändå QUT:s campus mitt i stan. Det tog mig 40 min att gå dit och var så glad att jag kom 15 min för tidigt till "New to Brisbane session" Åkte upp till Z block, våning 3 och satte mig bland alla andra, många satt två och två och pratade, vissa satt själva och såg lika vilsna och spända ut som mig. Det kom fram en tjej till mig och vi började prata, en bit in i samtalet började hon fråga om jag skulle med på någon stipendiumsutflyktsgrej denna helgen och jag såg ut som ett frågetecken. Jag sa att jag inte visste något om det och hon verkade tycka jag var lagom konstig och började skratta sådär nervöst som man gör när man inte riktigt är med på noterna. Precis efter blir alla elever kallade till infomötet om den här stipendieutflyktsgrejen och alla runt omkring mig hängde på, det var då jag insåg att jag var helt fel och att hon måste ha tyckt att jag var rätt skum som kom till ett möte för alla som var inblandade när jag inte ens visste vad det var.
I vilket fall som helst fick jag lite smått panik när jag upptäckte att det var byggnad X jag skulle till. Så jag försökte hitta dit och 20 min senare klampar lilla jag in i ett klassrum, "sorry, sorry, sorry". Det kunde ju börjat bättre, men eftersom detta inte riktigt var en skoldag utan bara ett ino-möte får man se det lite som ett genrep, det går lite fel men det är det genrepen finns där för, för att man ska hinna lära sig att göra rätt till nästa gång. Nu vet jag iallafall.
Imorgon ska jag ta en tur till mitt campus och se hur det ser ut :)
BILDER KOMMER SNART

Dag 2

    2012-02-12 / 02:18:26 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Inatt sov jag gott! Men blev väckt några gånger av folk som ringer angående boende, skönt att det är så lätt att skaffa något, jag räknade med att det skulle ta längre tid men ska kolla på ett ställe idag och ett annat imorgon! En tjej som har en lägenhet mitt i stan och ett hus nära skolan där 2 andra redan bor. Nu ska vi fixa till oss lite och gå ut på stan! Jag ska fota, bilder kommer sen :)

Uppdatering från Australien

    2012-02-11 / 13:12:18 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Dagarna innan jag åkte var mindre kul, vill inte direkt tänka så mycket i nuläget. Men alla känslor är ändå på ett bra sätt, som jag och Seb sa :)
30 timmar senare är vi framme i Brisbane! WOW WOW WOW, sååå häftigt :D vilken upplevelse! Flygresorna gick förvånansvärt bra med tanke på min flygrädsla. Smidigt och enkelt och tiden mellan flygen var också helt ok! Förutom när jag blev stoppad av security som tyckte det skulle vara kul att skämta om att jag hade smugglat något i mina skor... "We have to take your shoes, take them off and give them to us" Jag visste inte om jag skulle skratta eller vara dödsseriös, det resulterade i panik mest "WHATS UP WITH MY SHOES?, ARE MY SHOES FINE?, SHOES?" Sen förstod jag att de drev med mig. Vi flög Köpenhamn - Frankfurt - Abu Dabhi - Singapore - BRISBANE! En man väntade på QUT elever och körde oss till våra boenden.
Kan inte förstå att jag är här ännu och det är svårt att sätta ord på detta och beskriva hur det känns. Jag tror att allt måste sjunka in först innan jag babblar på för mycket för just nu är det orosmoment som flyger runt i huvudet, kanske lite för mycket. Jag bara hoppas att allt kommer kännas bra. Den lilla uppfattningen jag har lyckats skapa om det här är att det verkar så stort, coolt, trevligt och som alla säger, jag kan inget annat än att hålla med - folk är sååå snälla, hjälpsamma, tar kontakt och vill lära känna nytt folk. Det är svårt att hitta i röran men en bra känsla finns där definitivt :D
Vi har inte direkt sett staden ännu, vi ska på upptäcktsfärd imorgon (vi = jag och klara som jag lärt känna genom study abroad) och lära oss mer om denna stan och först och främst se! Vi bor i Fortitude Valley för tillfället, alldeles intill China Town. Det vi har gjort är att fixa kontantkort till mobilen, vodafone fick det bli. Vi letade också efter någonstans man kan köpa handduk, vilket jag inte hade... Ca 300 kr för en handduk... Jag väntar med det tills vi kommer till något billigare :P Vi gick in på rummet och fixade lite. Vi hann också doppa oss i poolen! Detta är ett härligt hostel med trevliga människor, sover i ett rum med 8 sängar, 7 tjejer och 87 kackerlackor. De andra är vana och viftar bort de, jag ville döda den och kände mig inte precis allmänbildad när jag fick reda på att om man dödar de kommer det bara fler. Så de kryper runt här, bara att vänja sig ;) Det har åskat ett bra tag nu, vilket jag också är rätt skraj för.. Det är vanligt så här års och samma där, bara att vänja sig :)
Blivit medlem på Gumtree nu, boendesajt. Har fått 5 mail och sms och ett samtal om boende. Jag svarade och vi pratade ihop oss lite om ett potentiellt boende, ska dit och kolla nu i dagarna! Hur bra som helst. Det är sjukt att man verkligen bygger upp ett helt nytt liv här nu. Men om jag tänker så blir det lätt för mycket, ett steg i taget är viktigt att tänka nu. Nu ska vi invänta att åskan lägger sig och sedan försöka hitta någonstans att äta. Lägga sig vill jag göra snart, man är trött efter resan och lite tidskillnad gör att man blir lite yr.
PUSS FRÅN BRISBANE
RSS 2.0