20

    2012-03-30 / 17:01:36 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Det var längesen jag skrev och det är för att så mycket händer här och jag har inte riktigt vetat vad jag ska lägga tyngd på och skriva om. Tänkte att jag skulle skriva ett litet inlägg nu lagom till min födelsedag och uppdaterar lite om tiden sen jag skrev senast. Jag har lagt mycket tid på plugg och det blir svårare och svårare. Marknadsföringen är otroligt utmanande och jag har gått ifrån den klassen med klump i halsen och stress. Men det kommer bli bättre när jag får kläm på det och jag försöker så gott jag kan. De kreativa ämnena är så roliga och jag trivs super i skolan. Vi som fick stipendium var med under en ceremoni med rektorn och fick fika, träffa ledningen och vara med i en oväntad intervju och fotografering.
Jag träffar nytt folk hela tiden men är fortfarande i "lära känna fasen" med mina nya kompisar, vanligtvis öppnar jag upp mig om allt och nu håller jag tillbaka mer än vanligt och det har känts lite ensamt många gånger när jag bara vill slänga ur mig allt jag tänker på och ibland bekymrar mig över men inte kan det. Min rumskompis Jenny och jag har dock kommit varandra väldigt nära, hon flyttar tillbaka till Tyskland på söndag och det är lite sorgligt. Men vi har haft så kul idag och imorgon blir det födelsedags/avskedsfest! Jenny anordnade en överraskningskväll ikväll med pariserhjul och fika på ett chockladcafé.  När vi kom hem åt vi middag och hon tände ljus och gav mig presenter, vilken underbar vän!
Fantastiskt att mamma ringde från Sverige exakt kl 00 och sjöng grattis, hon har även världens bästa present. Också så fint att jag en stund efter tolvslaget ser ett stjärnfall och önskar mig vad jag behöver mest just nu :)

BYRON!

    2012-03-19 / 03:39:36 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Händelserik helg i Byron Bay med regnskog, vattenfall, strand, besök i hippie-stad, utekvällar, St Patricks Day, Pizza-picknick, marknad, fönstershopping, picknick mitt i natten på stranden, besökte australiens östligaste plats, fotografering.
Idag är jag och de andra stipendiaterna bjudna till en Aussie BBQ lunch och scones så jag ska precis göra mig i ordning. Kul! :)

Byron Baby

    2012-03-16 / 06:31:10 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Har varit lite segt här men här kommer en uppdatering. Skolan går bra, fast är lite orolig över en marketing brief som ska skrivas, 1000 ord om Turkiet. Det blir svårt att få ihop allt som de vill och jag har inte riktigt fattat hur jag ska skriva rapporten. Men det ska funka!! Lämnade in mina 2 första uppgifter i veckan och klarade de. Jag har blivit inbjuden av skolan på celebration morning tea för de som fått stipendium med rektorn. Och de ville även att jag skulle vara med på en träff med studenter från Singapore som är på studieresa här, för att berätta om mina tankar kring att plugga utomlands (plus gratis bbq och scones hehe) En dålig nyhet är att vi kanske blir vräkta, vilket oroar oss en del här. Vår hyresvärd har tydligen inte betalat för huset och om han inte gör det tar banken huset och vi får inte bo kvar... Men till något roligare. Om en timme är vi påväg till Byron Bay för en helg där. Ben har ett fotoarbete i 1800 tals stil, jag ska fotas i regnskogen. Blir kul! Har hört så mycket bra om Byron, att det är vackert, laid back och härliga människor.
Inte en allt för seriös bild.. haha.
Vackra Brisbane

Vecka 2

    2012-03-08 / 11:46:50 Publicerat i Dans - Koreografi  
Vecka 2 i skolan nu, på föreläsningen idag skulle vi lista upp hur vi skulle anordna en KICK-ASS BBQ. Kommentar från en elev under genomgången: Lady gaga i sin köttklänning... haha. Intressant föreläsning, vi gick in djupare på vad det innebär att vara producent och vi fick öva på networking. Vår första uppsats blir att jämföra 2 producenters arbeten inom olika områden. För mig blir det nog dans och film/tv. Klassen i marknadsföring... ojoj så svårt det är. Engelskan som används i vardagen känns bättre och bättre men "business snacket"... herregud så svårt med alla termer och det gårfyrdubbelt så snabbt med info här, men det ska gå! hoppas jag :)
Idag var första gången jag åkte ut till kusten, så underbart, som jag har längtat. Bada och sola, äta glass och annat somrigt. Härligt och jag trivs. Lycklig!

karolina, connsi och p

    2012-03-08 / 06:31:15 Publicerat i Min Vardag - Vänner och Familj  
Igår var det Karolinas sista kväll här, för denna gången, jag vet att hon kommer tillbaka. Dels för att hon har grejer hos mig och så vill vi ju ses igen såklart. Vi lyxade till det riktigt ordentligt med biff, hemmagjorda klyftpotatisar med vitlök, gurka, skinka, hemmagjord sås och vin! Efterrätt blev min mumsiga kladdkaka som vi failade att göra iförsig.. Men med lite nutella på blev den god, höhö. Det var det bästa jag har ätit på tre veckor här, slarva med maten är inte bra, första veckan innan jag hade skaffat boende åt vi bara skräpmat på Red Rooster och Mcdonalds och andra veckan åt jag endast nudlar och pasta. Nu blir det ändring på matvanor, om det är något jag ska slösa pengar på här så är det bra mat. Efteråt gick vi till en folktom bar men kul hade vi ändå, vidare till en kompis. Veckan med Karolinisen har varit mys och kul, vi har haft det bra!
Sent inatt, trött och sliten in på morgontimmen fick jag skypa med bästa P och Connie igår och det var nog första gången jag verkligen känt att jag ville vara hemma. Det har funnits tillfällen då jag har fått ta beslut på egen hand kring boende eller studier, pengar och andra "vuxengrejer" då jag bara har önskat att mina föräldrar varit där för att kunna tala om för mig vad som är bäst. Det har varit stunder jag bara önskat att kärleken skulle vara här med mig. Men jag har inte haft längtan på det sättet att jag viljat vara på plats hemma igen. Så mycket nytt händer här hela tiden och man önskar att vännerna och familjen var här med mig för att uppleva det tillsammans med mig, jag har trivts bra här och vill vara här. Men igår tänkte jag på alla de många stunder då vi bara satt i våra mjukiskläder hela dagarna och inte gjorde någonting, sov bort dagarna och åt skräpmat, tittade på vänner, bara satt i köket och pratade om allt och ingenting. Sånt där var mysigt hemma men väldigt vardagligt och inget spännande. Igår ville jag sååå gärna sitta med dem, snacka skit i köket och äta popcorn och dricka cola och mest av allt ge de en kram. Puss och Kram, ni är bäst och massvis av kärlek till er! Mina underbara vänner, ni finns alltid nära och skype-dejt i köket är inte så dumt, då är man ju nästan där. Nästa gång köper jag popcorn, ni får ha colan :)

Alis Volat Propiis

    2012-03-07 / 07:59:47 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  
Jag är vem jag är, jag gör vad jag gör, jag fördes hit av slumpen blandat med ordentlig eftertanke. Jag är öppensinnad och nyfiken och längtar efter att veta vart detta kommer leda mig. Jag gör något annat, något som jag aldrig trodde jag skulle komma till och jag älskar det. Jag provar mina vingar, jag flyger och jag är jag. Jag är lycklig.

.

    2012-03-06 / 12:49:38 Publicerat i Min Vardag - Skola  
Jag trivs bättre och bättre för varje dag. Jag fattar inte hur jag klarade av oron innan jag åkte, hade ju ingen aning om var jag skulle komma mer än vad jag läst på internet och hört av andra. Jag känner mig sååå lättad över att jag trivs och att skolan är bra. Jag kunde inte ha hamnat på ett bättre ställe och känner mig stolt över att jag vågade. Men jag har en del oro kring om alla mina val av ämnen denna termin är rätt, jag läser nu production managment for film, tv, new media och vet inte om det är något jag kommer sluta upp med att göra. Dock vill jag bredda mina kunskaper kring produktion av alla slag och detta är bra info för mig som jag kan ha nytta av i all slags produktion. Om jag inte vill fortsätta med det nästa termin kan jag bara byta och kanske hoppa tillbaka till dansen om det är så att jag lyckas byta ut de teoretiska ämnena till de praktiska, som jag inte lyckades ordna denna terminen. Allt gick väldigt snabbt och jag var tvungen att bestämma mig fort, att byta ut något nu är för sent men till nästa termin har jag tid att omformatera utbildningen om jag skulle vilja det. Så jag ska bara försöka finna mig i att acceptera vad jag gör nu och se det som en prova på termin för att nästa termin förhoppningsvis ha fått en klarare bild av vilken inriktning jag ska ta. Jag ska läsa 24 ämnen sammanlagt, 4 denna termin, och det är endast 1 än så länge jag är orolig över så jag vet att jag överanalyserar och inte behöver tro att jag har snörat in mig i en karriär inom det redan. Dock skrämde en elev upp mig idag om produktions ämnet. Jag missade förra veckans föreläsning eftersom att jag gick på anatomiklassen. Hon sa att hälften av eleverna lämnade rummet efter många varningar från läraren kring vilken tuff branch detta var, att många tröttnar, tycker det är tråkigt och att det är svårt. Fick även ett mail från läraren att alla måste vara säkra på att de vill producera för tv om de går detta ämnet, vilket jag inte kan stå för till 100 % när jag inte ens har provat det. Jag kom hit öppensinnad för olika kurser inom det kreativa området och vill gärna prova på olika grejer. Jag gör mitt bästa denna terminen och ser vart det leder med detta ämnet, gillar jag det så fortsätter jag, annars finns det andra alternativ.

Firande och återseende

    2012-03-03 / 14:29:31 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Har lagat mat med Mando Diao i bakgrunden, hoppat omkring, lyckogråtit lite grann och firat att jag fått stipendium av skolan! Ansökte för ungefär en månad sen med ett formulär och motivering. Creative Industries Faculty Dean’s Merit Scholarship. OCH JAG FICK DET. Vet inte hur många de delade ut eller hur många som sökte eller någonting men det ska vara någon slags ceremoni någon morgon i det närmaste och jag ska dit för att skriva under lite papper. Kan inte fatta att jag fick det, detta hjälper mig så mycket just nu och lättar lite tyngd från axlarna med oron kring ekonomin, speciellt nu i början när jag inte har något jobb än, detta täcker en tredjedel av terminsavgiften och jag känner mig så glad och tacksam! Jag och några av mina huskompisar gick till en mysig bar, Room60 för att fira med ett glas vin.
Gårdagen spenderades i South Bank med Jennie och Stefie, sola och bada, äta glass och slappa! På eftermiddagen mötte jag upp fina Karolina som är här några dagar, faaantastiskt kul! På kvällen blev det utgång i stan, på ett ställe kom vi knappt in för att vi hade sandaler och Karolina kom inte in för att hon hade converse. Det var så löjligt och jag tyckte inte det var okej alls, vi gick till en annan klubb. Kvällen var lyckad!
RSS 2.0