Normal just isn´t for us

    2011-04-24 / 00:08:33 Publicerat i Dans - Koreografi  
Har precis tittat på Juno, den gick på fyran ikväll. Sevärd film! Har sett den innan men den är lika söt denna gången, fastnar speciellt för musiken. Gulligt rakt igenom verkligen. Ellen Page som spelar juno gör rollen så bra, hon är jäkligt unik tycker jag!

Go och gla påsk!

    2011-04-23 / 23:51:24 Publicerat i Mina fotografier  
Har inte uppdaterat för har inte varit inne på internet nu under några dagar. Åkte upp till Tyresö för att fira påsk med släkten och det har varit jättehärligt. Skönt att bara komma ifrån och ta det lugnt, umgås med släkten och äta god påskmat förstås. Så mycket som jag har ätit idag har jag inte ätit på lääänge! Kameran fick såklart följa med och Tyra, Ella och Malte fick ställa upp som modeller en hel del.


Tänker tillbaka

    2011-04-20 / 14:20:29 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  
Mitt och Daniels projektarbete var att åka till Gambia och undervisa i dans.
Jag har inte riktigt tagit mig tiden att verkligen tänka igenom allt som hände när jag och Daniel var i Afrika. Det var en så stor upplevelse att man inte riktigt ens har haft krafterna att reflektera över allt. När projektrapporten skrevs så jobbade jag såklart med det och man har ju berättat för folk om resan. Men jag själv har haft svårt att sätta mig ner och bara tänka igenom hur detta har påverkat mig.
De första dagarna efter att vi kom hem från resan var hemska. Jag kände mig tom och ensam och jag kände mig inte bekväm alls. Det vi fick uppleva under två veckor där gav mer än vad flera år skulle ge här hemma. Daniel sa till mig efter första dagen att vi skulle kunna åka hem direkt och ändå ha lärt oss sjukt mycket. Varje dag var fylld av nya intryck, känslor och upplevelser. Jag hatade att vi bodde på hotell medan hemlösa gick omkring bara några meter ifrån det "konstruerade paradiset". Det fick en att känna sig så bortskämd och dålig. Första gången vi åkte igenom en by var det som att allt bara stannade. Min stress stannade, mina begär och mina behov stannade och man kände sig riktigt löjlig. Man tänkte igenom alla sina oväsentliga i-landsproblem och skämdes. Jag trodde att jag var förberedd, jag visste att vi skulle få se fattigdom. Jag har rest och sett människor som lever i fattigdom, jag visste om att det skulle bli hemskt att se men jag tänkte att jag skulle klara det. Men det gick inte att förbereda sig. Det gick inte att hantera. Man blir ledsen över att man inte kan göra så mycket, vi kunde till exempel köpa en påse med 50 kg ris och ge bort, men det var bara till en familj. De andra familjerna då? De som står utan ris? Vad gör man då, när man inte kan ge så mycket som man vill? En dag stannade vi längs en väg där ett gäng barn stod, vi tänkte ge bort lite pennor som vi hade med oss och de blev först jätteglada. Sen förvandlades glädjen till desperation och de började slåss om pennorna. De drog i våra kläder och händer, de bet och sparkade på både varandra och oss och vi fick till slut hoppa in i bilen och åka därifrån i chock. Daniel sa senare till mig att man i Sverige trängs och blir djuriska för att få bästa platserna i bussar eller när det är mellandagsreor men här är det fullt slagsmål för att få tag i en penna.
Jag minns speciellt en tjej som jag träffade på en färja. Hon kom från Danmark och har startat en organisation tillsammans med några kompisar för att hjälpa människorna i Gambia. Informera de om mänskliga rättigheter och ta hand om barn. Hon säger att det största problemet är att folket inte är medvetna om vad de har rätt till eller inte. Hon berättade att det i Gambia är väldigt vanligt med barn som säljer sig... Många barn förstår inte att det är fel och tror att det ska vara så, de får mat i utbyte. Hemskt.. Hon hade berättat för barnen hon tar hand om hur viktigt det var att tvätta händerna, det hade de aldrig ens tänkt på. När de fick se vad tvål kunde göra blev de helt paff. " We cant change the world but we can change one persons world" - sa hon. Och det är så sant, att sprida kunskap till en person är mer givande än vad man tror - för den personen sprider i sin tur vidare till någon annan. Hon borde vara hemma från Gambia nu och jag har fått hennes mail så jag tänker höra av mig till henne.
Fast trots alla hemskheter så hade alla människor där en jättepositiv inställning till allt! Gambia kallas för "The smiling coast of Africa" och det stämde verkligen in. Folk var glada och uppskattade livet och det de hade. Vi åkte dit för att undervisa men vi lärde oss minst lika mycket vi med. Inspirerande människor.

Kärt återseende

    2011-04-20 / 00:43:58 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  
Så här sent in på natten när ingen annan är vaken och man inte har något speciellt att göra börjar man klicka runt på internet istället. Pratade med Daniel på telefon innan ikväll och gick då in på hans blogg. Det slog mig hur längesen det var jag läste bloggar och än mer längesen jag själv skrev något här. Så nu sitter jag här och bloggar ännu en gång. Jag tänker inte satsa på att bli värsta modebloggerskan eller något sånt, denna bloggen är till för att jag ska kunna skriva av mig, dela med mig av tankar och den är speciellt bra nu när jag närmar mig studenten. Här kan ni som vill uppdateras och se hur jag väljer att göra efter att ha slutat gymnasiet.
Det är inte lång tid kvar nu och det är både skrämmande och härligt på samma gång. Jag längtar samtidigt som jag minst av allt vill lämna ifrån mig mitt rum i Lund, lämna tryggheten och rutinen man känt och skapat under dessa tre åren och värst av allt - lämna vännerna. Men å andra sidan kan jag knappt bärga mig, jag vill ut, jag vill upptäcka nya grejer, jag vill resa, jag vill klara mig helt själv, jag vill träffa nytt folk, jag vill utmanas. Inte ens två månader kvar nu.
Apropå att sluta skolan så var jag på klassträff idag och träffade min gamla klass från högstadiet. Alla var inte där och det var ju synd men det var skoj att träffa de som var där, kärt återseende :)
CIAO
RSS 2.0