provjobb

    2012-04-23 / 06:43:20 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Jag kanske kan börja kalla mig för bartender på helgerna. Beroende på om managern tycker att 20 h i veckan är OK, de vill helst ha personal som jobbar fulltid. MEN, gårdagens provjobb gick helt okej. Jag var lite nervös, alla dessa drinkar med alla dessa namn som jag aldrig hört om innan. Och kassan. Men Ida och Matilda, underbara som de är, var väldigt hjälpsamma hela kvällen och förutom ett par incidenter gick det nog bra för att vara första gången och  jag hade roligt! Hoppas på bra nyheter nu :)

.

    2012-04-21 / 18:52:40 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  
Jag håller mycket inne. Det är lättare på ett sätt ja, men du verkar tro att det är en dans på rosor. Det är tuffare än vad du tror. Jag blir sårad. Tycker det är jobbigt. Blir ledsen. Av ditt beteende. Vill ruska om dig och få dig att få dig att förstå. Jag vet att det inte är lätt, jag klandrar inte dig om du tycker det är svårt. Men det verkar vara bra nu ju? Jag får väl acceptera.

filmfestival

    2012-04-20 / 08:26:37 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Gårdagen var en upplevelse! Det är inte ofta man får champange i biosalongen, äta mingelmat med professorer och dricka vin med den Tyska generalkonsuln... Kunde inte riktigt relatera till samtalen och det blev en del nicka och le... Jag kände också att jag inte kunde spola möjligheten att prata med en av anordnarna och frågade nervöst efter hur det ser ut med praktikplatser, fick hennes visitkort men hon verkade inte så positiv, jaja, det var ju absolut värt att gå fram ändå :)
Filmen som vi såg hette a crack in the shell, mycket, mycket tung film. Det var längesen jag såg en film som denna, utan ljuspunkt.
Kvällen fortsatte på ett antal barer och ett casino och nu smids det planer om camping om 2 veckor.

första rapporten tillbaka

    2012-04-17 / 14:47:15 Publicerat i Min Vardag - Skola  
Jag har aldrig riktigt tyckt om att åka till IKEA, har aldrig varit något som lockar mig. Men nu känner jag mig rätt sugen på att ta mig dit för fönstershopping och köttbullar. Haha... Hemma i Sverige var sånt här inte speciellt och nu hoppar man upp och ner och blir glad när man åker förbi IKEA, hör någon prata svenska eller hör någon svensk artist på radio.
FÖR ÖVRIGT fick jag tillbaka min första rapport, en liten på 1000 ord men var ändå osäker på om jag skulle klara godkänt. Jag fick credit, 5 av 7, vilket jag blev väldigt förvånad :O
Jag är jätteglad och det känns bra att veta att man ligger lite över medel och har någon aning om hur mycket man behöver jobba för att klara de olika betygen. Lämnade också in denna eviga rapport om marknadsföring idag. Äntligen klar. Nästa blir att plugga till tentan i marknadsföring, skriva en rapport om karriärer inom creative industries och planera en filmproduktion. Bara att sätta igång :) Men nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen.

Glad tjej!

    2012-04-17 / 05:10:06 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
Har märkt på mig själv att jag tror att jag hör svenska flera gånger när jag passerar folk och ser dubbelgångare av kompisar hemifrån, haha vad händer... saknar nog sverige lite.. Skulle så gärna vilja åka hem för studenten och balen, det är verkligen något man vill dela med sina nära och kära, men ett mirakel skulle behöva ske för att ha tid och pengar för det. Är det nu jag ska köpa lotter? Men man är ju en glad tjej ändå:
2, möjligtvis 3 goda nyheter har jag!
Igår skickade jag runt mail till danskompanier i Brisbane för att vilt chansa och se om de möjligtvis behöver hjälp med något inom administartion, marknadsföring eller produktion (att fråga om jobb går bort, men att få erfarenhet är inte fel det heller). IDAG fick jag svar från Queensland ballet, wow!?!? Men jag ska inte bli för glad, det var ett positivt svar men ingen självklar plats för mig. Hon verkade ändå väldigt positiv och skulle konsultera med de olika avdelningarna på kompaniet om de skulle vilja ta emot mig för något jobb. De behöver folk i kostym till deras produktion i maj för tillfället men då skulle man behöva vara specialiserad på design och mode, men hon skulle höra av sig när hon pratat med övriga avdelningar och jag HÅLLER TUMMARNA! Skulle varit så underbart. Skrev även till Expressions dance company, har inte fått svar än och komplett ansökan är också skickad till jobb som dansinstruktör för barn. Glad tjej igen.
En av snubbarna jag bor med har kontakter i Sydney som i sin tur har kontakter med den Tyska ambassaden. Han fick VIP biljetter skickade till den Tyska Film festivalen här i Brisbane, premiär och efterfest och champange.. hehe.. Eftersom Sydney är nååågot längre iväg än att ta 15 min taxi till biografen som det är härifrån, var han snäll och skickade biljetterna till min huskompis som låter mig hänga på?!? Ikväll blir det alltså fancy bio och efterfest. Innan dess ska jag sätta mig ute i det fina vädret och plugga till min exam. Glad tjej.

seg

    2012-04-15 / 08:50:22 Publicerat i Min Vardag - Skola  
Bilden beskriver ganska bra hur jag känner mig för tillfället, en välbehövd matpaus tar jag nu, sen sätter jag igång igen. Belönar mig med ett bad senare!
Gårdagen spenderades hos Chloe med plugg och en roadtrip ut till en förort för att köpa lakan till en photoshoot. Hade en rolig kväll igår med fina Emilia, vi var hos mig och åt nachochips och drack vin på kvällen och sedan gick vi in till stan (taxi 30 dollar) för att gå ut på down under bar. Nu är det bara jag, datorn , böcker och anteckningar. och nutella.

:)

    2012-04-15 / 08:24:57 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  
Ta en titt: http://www.purposefairy.com/


Give up the past.
I know, I know. It’s hard. Especially when the past looks so much better than the present and the future looks so frightening, but you have to take into consideration the fact that the present moment is all you have and all you will ever have. The past you are now longing for – the past that you are now dreaming about – was ignored by you when it was present. Stop deluding yourself. Be present in everything you do and enjoy life. After all life is a journey not a destination. Have a clear vision for the future, prepare yourself, but always be present in the now.

plugg plugg plugg

    2012-04-14 / 09:59:34 Publicerat i Min Vardag - Skola  
Behöver klaga av mig lite innan jag kan vända på detta och se det positivt. Jag gillar att studera på engelska för det är en utmaning! MEN när det blir FÖR stressigt med allt som ska bli klart innan due och när det blir för tungt med allt annat man behöver fixa är det inte roligt när det tar 3 tim för en med engelska som förstaspråk att skriva en rapport som jag själv jobbat med i 2 veckor och kan vara lycklig om jag får godkänt på. Jag blir lite orolig över hur det ska funka när jag börjar jobba, vilket jag måste göra snarast. Mer och mer i skolan och tuffare och tuffare uppgifter.. Som tar så lång tid att göra. Jag har suttit med en mening i 30 min för att lyckas få fram det jag vill säga på korrekt sätt, visar för Benji och det var helt fel. bara att börja om. Att referera så som vi gör här är också nytt för mig, harvard style på ena, APA på andra. Marknadsföring är svårt med all research som jag förstår häflften av, andra hälften är bara att kolla upp i ordbok, det tar tid.
SÅ, nu ska jag sätta igång ordentligt, göra så gott jag kan och hoppas på godkänt.
Missy Elliott, P. Diddy och Chris Brown har konsert här i närheten, hörs hit. Men vi sitter inne på lovet, en lördag,  och pluggar. hehe. Jag har iallafall godsaker att mumsa på, 50 cent för en chokladkanin efter påsk, fynda godis! :)

pluggis

    2012-04-13 / 10:04:32 Publicerat i Min vardag - Allmänt  
På en av stränderna i Kingscliff, New south Wales hittade jag en snäcka med ett litet hål, perfekt att trä en kedja igenom. Personligt och i min smak och ett fint minne. Kanske ska börja sälja de här ;)
Med tända ljus och musik ska jag nu sätta mig ner med plugget och försöka skriva den här marknadsanalysen jag håller på med. Har en pluggträff med en kompis på måndagmorgon, det hjälper säkert också. Vill vara rolig och hitta på något ikväll med tjejerna men känner mig både lite dålig idag och vill gärna bli klar med rapporten så jag får nog vara tråkig ikväll. Men om jag jobbar på och mår bättre senare så får vi se om jag är spontan och hittar på något :)
Jag har möte med studievägledare Lars från Study Abroad nästa fredag, blir väldigt skönt. Vi ska prata igenom lite alternativ för mig eftersom jag har börjat tvivla lite på om detta är rätt för mig. Tills jag bestämmer mig så tar jag vara på varje dag här och är glad för vad jag har och får uppleva.
CIAO

.

    2012-04-12 / 12:19:20 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  
Är det inte lustigt hur vi överraskar oss själva? Hur säker man kan vara en dag och hur man kan vakna upp nästa dag som ett frågetecken.
Vi tror ibland att vi vet vad som är bäst och när vi inser att vi inte gör det kämpar vi för kontroll. Är det inte läskigt och främmande att kastas ut i det okända, och ibland gå vilse. Men trots det räddas vi nästan alltid av något som får oss att stå upp igen. Som får oss på rätt bana igen och som får oss att känna kontroll igen. Men bara för en stund.
När vi accepterar att allt inte alltid blir som man tänkt sig kan vi istället njuta av sökandet. Och vi behöver inte känna någon press. Inte känna någon ånger. Vi tar alltid det beslut som vi tror gynnar bäst. Att se tillbaka på det med missnöje hjälper inget, det hjälper inte dig. Utan ett "felaktigt" beslut skulle vi aldrig lärt oss, vi skulle aldrig lärt känna oss själva och vår vilja. Vi skulle aldrig sökt vidare. Vi skulle stått still. Men vi känner att vi lever och rör oss.
Är det inte underbart att inte veta? Och att våga vara öppen för var livet tar oss härnäst utan att ångra stegen vi tog, det är trots allt på grund av de besluten vi har hamnat där vi är idag. Och är inte det bra?
Kan inte det kallas livets charm?

Påsklov

    2012-04-12 / 09:43:07 Publicerat i Min Vardag - Vänner och Familj  
Jag har haft den bästa helgen på riktigt, riktigt, riktigt länge. Två kompisar från Mexico bjöd med mig till deras kompis beachhouse en timme härifrån. Det var helt otroligt, trädgården var en giganstisk folktom strand och området var väääldigt lyxigt.. Hans ena granne var VD på billabong och hans andra grannar var stenrika och jobbade via telefon från hawaii om de kände för det. Galet. De tog oss till ett jättemysigt ställe där vi fiskade och testade på paddleboarding. Huset vi bodde i hade Arthur själv designat, han läser arkitektur och det var nåt av det maffigaste jag sett.
Jag har nog aldrig känt mig så lugn som när jag satt på stranden, helt själv, inte en själ så långt ögat kunde nå. Jag läste, solade, badade och flöt runt på en bodyboard. Vi blev bjudna på mat och dryck och vi åkte runt till massor av sevärdheter. Vi åkte till Byron Bay som jag älskar för att ta oss till den östligaste punkten av AU igen och det var lika spektakulärt denna gågnen. Vi tog det lugnt på stranden på dagen och gick ut på en bar på kvällen. Det blev också tid för bonfire på stranden när det var fullmåne.
Ja helgen var bäst och jag ville inte därifrån. Nu har jag spenderat mina morgonar i South Bank och solat och badat och eftermiddagarna till plugg. Jag har en inlämning precis efter lovet, en marknadsföringsanalys. Mycket, mycket...svårt. Men det ska gå att få godkänt iallfall. Så länge jag inte lämnar in det jag började skriva på igår, när jag började bli trött började jag skriva smileysar i rapporten som att det inte var några konstigheter. Fint, haha.

2300

    2012-04-03 / 15:06:57 Publicerat i Min Vardag - Skola  
Kl ar 23.00 och jag sitter fortfarande pa universitetet och lamnar nu for somn med en halvfardig rapport innan jag ska upp igen om 8 tim och skriva klart (forhoppningsvis). Men jag har inte jobbat hela dagen, lite vila har jag haft med lunch hemma, traffade Bec en stund och akte in for picknick i stan med Ida och Mathilda. Imorgon ar jag egentligen ledig men jag har deadline pa fredag sa jag kommer hanga i datorsalen hela dagen (min laddare till macbooken ar sonder...)

Igar missade jag Hugh Grant, jenni och steffi traffade honom pa ett cafe i sydney och jag ville sa garna folja med till sydney. men nej, uni ar viktigt. Pa torsdag ar det lov, spenderas med plugg. skulle varit trevligt att fira pask hemma. Det blir inte nagot firande i ar vad jag vet. Men jag hade iallafall en valdigt bra fodelsedag!

RSS 2.0