.

    2012-04-12 / 12:19:20 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  
Är det inte lustigt hur vi överraskar oss själva? Hur säker man kan vara en dag och hur man kan vakna upp nästa dag som ett frågetecken.
Vi tror ibland att vi vet vad som är bäst och när vi inser att vi inte gör det kämpar vi för kontroll. Är det inte läskigt och främmande att kastas ut i det okända, och ibland gå vilse. Men trots det räddas vi nästan alltid av något som får oss att stå upp igen. Som får oss på rätt bana igen och som får oss att känna kontroll igen. Men bara för en stund.
När vi accepterar att allt inte alltid blir som man tänkt sig kan vi istället njuta av sökandet. Och vi behöver inte känna någon press. Inte känna någon ånger. Vi tar alltid det beslut som vi tror gynnar bäst. Att se tillbaka på det med missnöje hjälper inget, det hjälper inte dig. Utan ett "felaktigt" beslut skulle vi aldrig lärt oss, vi skulle aldrig lärt känna oss själva och vår vilja. Vi skulle aldrig sökt vidare. Vi skulle stått still. Men vi känner att vi lever och rör oss.
Är det inte underbart att inte veta? Och att våga vara öppen för var livet tar oss härnäst utan att ångra stegen vi tog, det är trots allt på grund av de besluten vi har hamnat där vi är idag. Och är inte det bra?
Kan inte det kallas livets charm?
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0