Att lyckas

    2010-08-19 / 23:15:05 Publicerat i Min vardag -Tänkvärt  
Idag var jag och min faster på fotografiska museet, ganska nystartat och riktigt bra! Fotografer som har utställningar nu är Annie Leibovitz, Lennart Nilsson, Vee Speers, Joel Peter Witkin och Anders Petersen.

Gillar verkligen Annie Leibovitz, hon för in något extra i varje foto. Alla bilder blir något unikt! Det är det som krävs antar jag.. Man måste väl tillföra något extra till sin konst om man vill lyckas. Vare sig man är dansare, fotograf, författare eller något annat. Annars syns man inte, annars blir man inte upptäckt eller ihågkommen. Det är synd på ett sätt, att sånna branscher ska vara så prestationskrävande och tävlingsinriktade. Inte ofta man lever på fast mark utan allt oftare som man flyger runt ovetandes om det man tillför ska bli något lyckat. Men om man väl är en av de som faktiskt lyckas.. Då kan man vara glad, för konkurrensen där ute är hård. Det finns otroligt många duktiga fotografer och dansare, hur ska man ta sig till väga för att lyckas? Handlar det enbart om vilja som många säger, som jag själv har hävdat "vill man så kan man"? Eller krävs det mer? Handlar det om ren tur, kontakter, pengar eller helt enkelt en stark ambition? Det är nog en blandning av allt, men jag tror att är det meningen så är det och då blir det. I vilket fall som helst så har AL definitivt lyckats!

    


Från fotografiska museets hemsida:
"Annie Leibovitz (f. 1949) har genom sitt arbete under fyra decennier blivit en av världens mest inflytelserika fotografer. Utställningen Annie Leibovitz: A Photographer’s Life 1990-2005 väver för första gången samman hennes berömda uppdrag med de sällsynta privata fotografierna. Den omfattande utställningen utgörs av ikoniska fotografier av berömda celebriteter tillsammans med en personlig bildberättelse av hennes egen familj och nära vänner. Med nära 200 fotografier porträtteras i kronologisk ordning Annie Leibovitzs privatliv mot en bakgrund av den offentliga bilden.

Utställningen visar Leibovitzs porträtt av kända skådespelare som Al Pacino, Johnny Depp, Nicole Kidman, Brad Pitt och Scarlett Johansson. En av utställningens höjdpunkter är nakenporträttet av den höggravida skådespelerskan Demi Moore, vilket 1991 prydde omslaget av Vanity Fair och orsakade högljudda protester.

Utställningens hjärta utgörs av Leibovitzs personliga fotografier som skildrar scener ur hennes liv, såsom födseln och uppväxten av hennes tre döttrar, semestrar, återföreningar och relationen med föräldrar, släkt och nära vänner."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0